TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görülmeye değer sergi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Görülmeye değer sergi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Ressam Özden Çankaya ve kursiyerleri tarafından yaptıkları birbirinden güzel eserlerin yer aldığı, ikinci resim sergisi açıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesi’nde gerçekleşen sergide 10 kursiyerin 60’ın üzerinde yaptığı resimleri yer aldı. Birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergide yağlı boya, kuru boya, pastel boya ve kara kalem çalışmaları yer aldı.

RESİM DERSİ VERİYOR

Ressam ve aynı zamanda kursiyerlerin eğitmeni olan Ressam Özden Çankaya, sergi hakkında bilgiler verdi. Kendisinin 18 yıldan beri resim sanatıyla ilgilendiğine dikkat çeken Ressam Özden Çankaya, “17-18 yıldır resim yapıyorum. Aynı zamanda eğitmenlik yapıyorum. Kursiyerlere resim dersi veriyorum. Yağlı boya kuru oya sulu boya tekniğini öğretiyorum.” dedi.

  ÇANKAYA’NIN 3 ESERİ YER ALDI

Bu serginin 2. Sergileri olduğunu anlatan Ressam Özden Çankaya, “2 yıl önce ilk sergimizi açmıştık, bu ikinci sergimiz. Kursiyerlerimiz ile ortak sergimiz benim 3 resmim var. Toplam 60’ın üzerinde resmimiz var. İlk sergimizde 140’ün üzerinde resmimiz vardı. Şuanda 10 kursiyerimizin resimleri bu sergide yer alıyor. Serbest konulu çalışmalar, teknik yağlı boya ve kuru boya, kara kalem, pastel çalışmalarımız var.” diye konuştu.

OLUMLU ELEŞTİRİLER

Ressam Özden Çankaya, sergiye gelenlerde olumlu eleştiriler aldıklarını dile getirerek, “Her iki sergide de çok olumlu sözler işittik. Çok şahane resimler diye gelmesinler, enerjiniz çok güzel insanlara geçiyor desinler. Biz bir arada güçlü olan bir grubuz. O yüzden mükemmeli yakalamaya da çalışmıyoruz. Sadece yaptığımızla insanlar mutlu olsunlar, bakanlara da geçsinler bu çalışmalarımız istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BEĞENİ TOPLADI

Sergide yer alan bir birinden ilginç ve güzel çalışmalar görenleri adeta büyüledi. Özellikle atların resme edildiği çalışmalar büyük beğeni topladı.  Serginin 17 Mayıs tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.