TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 günde 38 madde görüşüldü

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
4 günde 38 madde görüşüldü

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı’nın dördüncü birleşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı toplantıda bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi seçim sonrası ilk kez Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’sız toplantı. Oturuma 1. Başkanvekili MHP’li Mustafa Bayar yaptı. Gündem yoklamasının yapılmasıyla başlayan meclis oturumunda gündem dışı söz alan olmadı. İlk kez oturum yönetme heyecanı yaşayan Mustafa Bayar, daha sonra gündem maddelerini tek tek oylamaya sundu. Bayar oylamada gündemin 29. Maddesi olan, “Kozan İlçesi Tufan Paşa Mahallesi 94 ada 5 ve 57 parsellerde Kozan Belediye Meclisi’nin 01.10. 2018 tarih ve 181 sayılı kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ait komisyon raporu” konusunda teklifi olan var mı şeklinde sordu.

BİRÇOK MECLİS ÜYESİ BİLGİ SAHİBİ DEĞİL

Madde ile ilgili bilgi veren CHP’li Meclis üyesi Serdar Seyhan,  bu konunun bir önceki meclis döneminde görüşülüp değerlendirilen bir gündem maddesi olduğunu söyledi. Birçok meclis üyesinin yeni olmaları nedeniyle bu madde hakkında bilgi sahibi olmadığını anımsatan Seyhan, maddenin yeniden değerlendirilmesi üzere ilgili komisyonlara sevk edilmesini teklif etti.  Madde yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

BÜFE KALDIRILACAK

Gündemin 30’uncu maddesinde ise, “Çukurova İlçesi Kurttepe (Güzelyalı) Mahallesi’nde bulunan Mülkiyeti belediyemize ait 5807 Ada 1 Parsel numaralı “Pazarlama ve İtfaiye Alanı” olarak ayrılan taşınmaza ait komisyon raporu” ifadeleri yer aldı. Bu madde de bahsi geçen alanın “Pazarlama ve İtfaiye Alanı” olarak devam etmesi ve üzerinde bulunan büfenin kaldırılması istendi.  Yapılan oylamada madde oybirliğiyle kabul edildi. Geri kalan maddelerde komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği halinde kabul edildi. 

DEVAM EDECEK

Gündemin 38. Maddesi olan CHP’li Serdar Seyhan’ın verdiği ek gündem maddesi olan Tufan Beyli İlçesi’ne ait ulaşımla ilgili maddesi komisyona gönderildi.  Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 4 gün içerisinde toplam 38 gündem maddesini görüşmüş oldu. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yarın saat 14.00’te devam edecek.                                           

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.