TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkta mülakat sınavı dönemi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlıkta mülakat sınavı dönemi

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, sözleşmeli sağlık personeli alımlarının bundan sonra sözlü mülakat ile olacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, 663 sayılı KHK'nın 45/A maddesi uyarınca, sözlü sınava dair usul ve esasları belirledi. Belirlenen usul ve esaslara göre en yüksek 3 katı puanlı aday sözlü sınava alınabileceği öğrenildi. Yaşanan bu son gelişme hem sosyal medyada hem de sağlık çalışanlarına ait sendikalarda en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

YÜKSEL SİSTEMİ DEĞERLENDİRDİ

Konuyla ilgili Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel bir açıklama yaptı. Alınan sağlıkta mülakat sınavı kararını kabul etmediklerini belirten Başkan Yüksel, “80 alan bir adam mülakatta 20 alırsa 100 eder ikisinin toplamını alacaklar. KPSS’den 30 alan adama mülakatta 70 verirsen adam kazanmış olacak. Buda adaletsiz olacaktır.” dedi.

KABUL ETMİYORUZ

Mülakat sisteminin Sağlık Bakanlığı’nda uygulanmamasını istediklerini belirten Başkan Yüksel, “ Şuana kadar çalışan Bin vekil ebeye kadro verilmedi. Yaşanan daha çok fazla sıkıntı var. Bu sistem ile benden olmayan hiç kimse sağlık sektöründe çalışamayacak anlamı taşımaktadır. Tekrar söylüyorum, bizler bu mülakat sınavı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.