TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Domatesin fiyatı 3 lira

Adana’da pazarda satılan domates fiyatları 3 liraya düştü.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Domatesin fiyatı 3 lira

 

Bayram BULUT

ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)- Adana’da pazarda satılan domates fiyatları 3 liraya düştü.

Vatandaşların Pazar alış verişleri esnasında en çok tükettiği gıdaların başında domates geliyor. Ancak kış döneminde domates fiyatları 8 liraya kadar yükselmesi vatandaşların domates alım gücünü zorlamıştı. Havaların ısınmasıyla son bir hafta içerisinde domates fiyatlarında bir gerileme yaşadı.

Semt pazarlarında fiyat 3 lira ile 4 lira arasına kadar düştü. Ezik domateslerin fiyatları ise 1.5 liraya kadar geriledi.   

SEMT PAZARINDAKİ DURUM

 Reşatbey Mahallesi’nde bulunan semt pazarında ki esnaflarla domates fiyatlarıyla ilgili bilgiler aldık. Domates fiyatlarında düşüş yaşandığını belirten domates satıcıları, fiyatların 3 ila 4 lira arasında değiştiğini anlattı.

EN DÜŞÜK FİYAT 3 LİRA

Pazarcı esnaflarından Abdulkadir Fidan, en düşük domates fiyatının 3 liradan başladığını söyledi. Kimsenin tercih etmediği ezik domateslerin fiyatlarının 1.5 lira olduğunu anlatan Fidan, “Şuan en düşük domates fiyatı 3 lira. 1.5 liraya domates var ama halini görüyorsunuz. Kimsenin tercih etmediği bir domates bu. Görüyorsunuz etiketi üzerinde zaten 3 lira, 3,5 lira, 4 lira” dedi.

Fiyatların geçen aya göre düştüğünü anlatan pazarcı esnaflarından Nevzat Arıkboğa da, “Fiyatlar geçen aya göre düştü. En düşük fiyat 2.5 lira, 3 lira.   Antalya’dan gelen domatesler bunlar. Belki Antalya’da 1 liraya satıyorlardır. Ama Adana’da yok öyle bir şey. Halde bazı sera domateslerini satıyorlar 1 ila 1.5 lira arasına. Onlarda içi boş domateslerdir.” İfadelerini kullandı.  

FİYAZLARINDÜŞMESİNİ İSTİYORUZ

Fiyatların düşmesini kendilerinin de istediğini dile getiren Arıkboğa, “Fiyatın düşmesini biz de istiyoruz. Fiyat ne kadar çok düşerse o kadar çok mal satacağız biz de.” İfadelerini kullandı.  

SOĞAN 2.5 LİRA

Kış boyunca fiyatlarının yüksekliği ile gündemden düşmeyen, Türk mutfağının hemen her yemeğinde kullanılan, bir başka deyişle mutfağın kralı olarak adlandırılan soğanda ise yeni hasatla birlikte yangın söndü. Pazarda soğan fiyatları 5-6 liradan 2.5 liraya kadar düştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.