TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerin mezuniyet sevinci

Adana'da başarılı eğitiminin yanında, sosyal etkinlikleriyle de farkındalık yaratan Şehit Murat Savaş Kale İlkokulu, Menekşeler Anasınıfı öğrencileri için coşkulu mezuniyet etkinliği düzenledi. Miniklerin gösterileri programa katılan velilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2019 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Miniklerin mezuniyet sevinci

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - Adana'da başarılı eğitiminin yanında, sosyal etkinlikleriyle de farkındalık yaratan Şehit Murat Savaş Kale İlkokulu, Menekşeler Anasınıfı öğrencileri için coşkulu mezuniyet etkinliği düzenledi. Miniklerin gösterileri programa katılan velilere unutulmaz bir gün yaşattı.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının bitiminin bitimine sayılı günler kala okullarda mezuniyet coşkusu yaşanmaya başladı. Adana'da başarılı eğitimi ile göze çarpan Şehit Murat Savaş Kale İlkokulu, yoğun bir eğitim ve öğretim yılının ardından Menekşeler Anasınıfı öğrencileri için coşkulu bir mezuniyet etkinliği düzenledi.

Çok sayıda velinin de katıldı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Küçük, okul öncesi eğitiminin önemine değinerek, “Geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın zihinsel, duygusal ve bedensel gelişiminin yüzde 70’i 0-6 yaş arasında tamamlamaktadır. Okul öncesi dönemi çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. İşte bu sebeple bugün düzenlediğimiz okul öncesi yılsonu programıyla bu dönem eğitiminin önemi ve gerekliliğini miniklerimizin öğrendiklerini, marifetlerini sergilemeleriyle göreceğiz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı ve emeği geçen bütün yöneticilerime, öğretmenlerime ve velilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan minikler, kostümleri ve etkinlikleriyle katılanları adeta büyülerken sahneledikleri gösterileri ile tam not aldılar. Programda Menekşeler Anasınıfı Öğretmeni Birsen Öztürk gözetiminde ‘Karagöz ve Hacivat’ gösterisi, vals ve dans gösterileri, çeşitli skeçler ile seslendirdikleri şarkılar ile unutulmaz bir gün yaşadılar.

Eğlenceli dakikaların eksik olmadığı gösterilerin ardından gelecek yıl ilkokula başlayacak minik öğrenciler diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan Menekşe Anasınıfı minikleri hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetin sevincini yaşadı.

Velilerin gözyaşlarını tutamadığı program sonunda Okul Müdürü Mehmet Küçük, Menekşeler Anasınıfı Öğretmeni Birsen Öztürk'e yıl içerinde gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı çiçek takdim etti.

Mezuniyet töreni miniklerin havaya kep atmasıyla son buldu. Öğrencilerin yıl içerisinde öğrendikleri bilgi ve becerileri velilerin ve izleyicilerin beğenisini kazanırken veliler şenliğin çocuklar açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacağını ifade ettiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.