TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilimsel yeteneklerini sergilediler

Adana’da, TÜBİTAK’ın da destek verdiği Şehit Muhammet Ali Demir Ortaokulu’nun öğrencileri, kendi ilgi alanları çerçevesinde, araştırma ve uygulama yaptıkları konular üzerindeki projelerini, okul bahçesinde düzenlenen fuarda sergiledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gören projeleri büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2019 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bilimsel yeteneklerini sergilediler

ADANA (İLKHABER) - Adana’da, TÜBİTAK’ın da destek verdiği Şehit Muhammet Ali Demir Ortaokulu’nun öğrencileri, kendi ilgi alanları çerçevesinde, araştırma ve uygulama yaptıkları konular üzerindeki projelerini, okul bahçesinde düzenlenen fuarda sergiledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gören projeleri büyük beğeni topladı.

KENDİLERİNİ KÜÇÜK, HAYALLERİ BÜYÜK

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Şehit Muhammet Ali Demir Ortaokulu öğrencileri, bilimsel yeteneklerini TÜBİTAK destekli fuarda görücüye çıkardı. Küçük öğrenciler, kendi ilgi alanları çerçevesinde, araştırma ve uygulama yaptıkları konular üzerindeki projelerini sergiledi. 

SARI VE DAĞLI’DAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Okul bahçesinde gerçekleşen fuara, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı ve veliler katıldı. Stantları tek tek gezen ziyaretçiler, öğrenciler ve öğretmenlerden bilgi alıp, projeleri inceledi. Kaymakam Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağlı, fuarın hazırlanmasında emeği geçen okul müdürü, öğretmenler ve öğrencileri, yoğun çalışma ve gayretlerinden dolayı tebrik etti.

GELECEKTE BİLİM İNSANI OLACAKLAR

Okul Müdürü Mehmet Nazım Büyükbayram, TÜBİTAK Bilim Fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birisi olduğunu ifade etti. Büyükbayram, şunları söyledi; ‘’Bu tür etkinlikler hayal gücüyle yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyoruz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız, ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.” Fuarda, 103 öğrenci tarafından hazırlanan 43 proje sergilenirken, öğrenci topluluğu tarafından küçük bir konser de verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.