TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Demirtaş dört merkez ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi

Vali Mahmut Demirtaş, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinin mahalleleri olmak üzere 4 merkez ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2019 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vali Demirtaş dört merkez ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi

ADANA (İLKHABER) - Vali Mahmut Demirtaş, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinin mahalleleri olmak üzere 4 merkez ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Yüreğir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Seyhan Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile 4 ilçenin muhtarları katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Vali Mahmut Demirtaş yaptığı konuşmayla muhtarlara seslendi.

Vali Demirtaş, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından düzenlenen ilk toplantı olduğunu belirterek, ‘Bir seçimi daha huzur, güven ve kardeşlik ortamı içerisinde geride bıraktık. Hamdolsun ilimizde seçim sathı mailinde, seçim esnasında ve sonrasında, vatandaşlarımızı üzen, inciten herhangi bir olay yaşamadık. Seçimlerin ardından kazanan adaylar seçim kurullarından mazbatalarını alarak, görevlerine başladılar. Artık vakit Adana’ya ve Adana’nın yiğit, mert ve çalışkan insanlarına hizmet etme vaktidir. Ülkemiz geride bıraktığımız son 5-6 yılda, olağanüstü süreçlerle karşı karşıya kaldı. Terör olayları, komşularımızda yaşanan karışıklıkların ülkemize etkisi, hain darbe girişimi, kirli yapılanmalarla eşzamanlı olarak verilen mücadele ve dış kaynaklı ekonomik manipülasyonlar bunlardan sadece birkaçıdır” dedi.

Vali Demirtaş, seçimlerin yaşandığı dönemin sona erdiğini, milletin hizmet beklediğini, bu sebeple millete hizmet yolunda; aşkla, şevkle kolları sıvamaları gerektiğini ve zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Demirtaş, Geleceğin Adana’sı el birliğiyle inşa edeceklerini ifade ederek, “Bu toplantılarımızda ve ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın sorunlarını, muhtarlarımızın sıkıntılarını ilk ağızdan dinliyor; karşılaşılan durumlara ivedilikle müdahale ediyoruz. Sizlerden gelen talepler ve bu toplantılardan edindiğimiz çıkarımlar doğrultusunda, bugünün ve geleceğin Adanasını, el birliğiyle inşa ediyoruz. Bu anlamda önümüzdeki dönemde de eğitimden kültüre, sağlıktan turizme, bilimden teknolojiye, tarımdan sanayiye; sosyal, kültürel ve ekonomik alanda pek çok adımı hep birlikte atacağız. Zayıf yönlerimizi güçlendirecek, güçlü taraflarımızı daha da pekiştirecek çalışmaları hep birlikte hayata geçireceğiz. Valiliklerdeki Açık Kapı birimleri ile belediyelerde milletin taleplerine cevap veren benzer birimler vasıtasıyla “Bugün git yarın gel” devrinin bitti. Muhtarlardan muhtarlıklara başvuran vatandaşları boynu bükük, gözü yaşlı dönmeyecektir” şeklinde konuştu.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Vali Demirtaş; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünün yönetim anlayışının temelini oluşturması gerektiğini belirterek muhtarlardan bu anlayışla hareket etmelerini, muhitlerinde yaşayan her bir vatandaştan mutlak surette haberdar olmalarını, mahallelere giren-çıkan yabancı kişilerle ilgili daha dikkatli olunması gerektiğini ifade edip mahallede şüpheli herhangi bir şahıs varsa, güvenlik güçlerimizle iletişime geçerek, şahısların ivedilikle emniyet ve adalete tesliminin sağlanmasını istedi.

“UYUŞTURUCU VE TÖRERLE MÜCADELE HIZ KESMEYECEK”

Uyuşturucu ve terörle mücadelenin hız kesmeden sürdüğünü belirten Vali Demirtaş, bu mücadeleye Adana’yı emniyetli bir kent yapıncaya kadar devam edeceklerine değinerek “Mahallelerinizde teröre ve uyuşturucuya bulaşan ya da terör propagandası yapan şahıslar varsa, o şahısları mutlaka emniyet güçlerimize bildiriniz. Unutmayınız ki; kan ve kaostan beslenenlere verilecek en güzel cevap, milletimizin birlik ve bütünlük fotoğrafıdır. Biz, bu istikamette çalışmaktayız, çalışmaya da devam edeceğiz. Devlet-millet el ele, Güneyin bereketli topraklarında var olan huzur ve güven ortamını en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte daha fazla gayret göstereceğiz.” Diye konuştu.

“EN KIYMETLİ YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

En kıymetli yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu sözlerine ekleyen Vali Demirtaş; “Adanamızın sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınması amacıyla başlattığımız, projelerle insanımıza dokunmaya, dertlerine derman olmaya devam ediyoruz. Hedeflerimize daha kısa sürede ulaşmak için tüm muhtarlarımızdan önümüzdeki dönemde de bu projelere desteklerini sürdürmelerini bekliyorum. Bu toprağın insanlarına, çalışkanlığına, vatan ve millet sevgisine yürekten inanıyor; çalışma azmimizi ve kararlılığımızı her an tazeliyoruz. Kamu, sivil toplum ve özel sektör ele ele vererek, ortak akıl oluşturarak sorunlarımızın çözümü noktasındaki gayretimizi her daim canlı tutuyoruz. Atacağımız her adımın, alacağımız her kararın ülkemizin ve milletimizin istiklal ve istikbaline tesir edeceği bilincini aklımızdan asla çıkarmıyoruz.” dedi.

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından muhtarların mahalleleriyle ilgili talep ve beklentilerini dile getirmesiyle toplantı sonlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.