TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan öncesi semt pazarlarında hareketlilik

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2019 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ramazan öncesi semt  pazarlarında hareketlilik

Hande MUŞTU / Rukiye UYANIK

ADANA (İLKHABER) – Adana’da Pazartesi başlayacak Ramazan ayı için semt pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Havaların ısınması ile birlikte Adana’da hasadına başlanan soğan ve patates fiyatlarında düşüş olduğu, bazı ürünlerde ise yüksek olduğu gözlendi.

Pazartesi başlayacak olan on bir ayın sultanı Ramazan için hazırlıklar devam ederken, semt pazarlarında da hareketlilik yaşanıyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı bir telaş içerisinde olan vatandaşlar iftar ve sahur için hazırlıklara başladı.

Gıda satışlarının en fazla olduğu Ramazan ayında müşteri yoğunluğunun artmasına memnun olan esnaf ise bu yılki Ramazan satışlarının son günlerde artan fiyatlar ile birlikte geçmiş yıllardaki satışlara oranla azaldığına dikkat çekti.

Yaz aylarına yaklaşmasıyla birlikte ürün çeşitliliğin de artış gözlenmesine rağmen marketlerde fiyatlara semt pazarlarına göre daha yüksek seyrediyor.

Adana’da semt pazarlarındaki fiyatlar şöyle;

Domates 5 – 7 TL,  Salatalık 4 TL, soğan 2-3 buçuk TL, Patates 2 - 4 TL, taze fasulye 3-4 TL, 4-5 TL, kabak 3 TL, yeşillikler destesi 50 kuruş – 1 TL arası, marul 2-3 TL ıspanak 4 – 6 TL.

Meyvelerde ise bazı ürünlerde düşüş olurken, bazılarında ise yükseliş olduğu görüldü. Buna göre; Muz 9-10 TL, elma 3-4 TL, çilek 10-12 TL, erik 5 – 10 TL, portakal 3 TL, karpuz kilosu 4 TL, Armut 6 TL.

Ramazan ayının vazgeçilmezi arasında yer alan hurma fiyatları ise 13 ile 18 lira arasında değişen fiyatlar ile pazarlarda yerini buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.