TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ramazan alışverişinizi mahalle esnafından yapın”

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Ramazan fırsatçılarına karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Ramazan alışverişinizi  mahalle esnafından yapın”

ADANA (İLKHABER) - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Ramazan fırsatçılarına karşı vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.  Gıda fiyatlarında düşüş yaşanması yönünde beklentilerinin olduğunu belirten Başkan Sözütek, "Ramazan ayında artan talebi fırsata çevirmek isteyen art niyetli kişiler olabilir. Vatandaşlarımız Ramazan alışverişi için güvenilir, bilinir mahalle esnaflarını tercih ederse, fırsatçıların tuzağına düşmemiş olur" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek,

İslam aleminin heyecanla beklediği, rahmet ayı olarak da bilinen 11 ayın sultanı Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.

Ramazan ayının bolluk, bereket ve refah anlamına geldiğine dikkati çeken Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Ramazan'la birlikte  piyasaya hareketlilik geleceğini, esnafların işlerinde canlanma yaşanacağını söyledi.

Bakkal, manav, fırıncı, lokantacı kasap ve kuru yemişçi başta olmak üzere gıda sektöründe faaliyet gösteren esnafların tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve heyecanla Ramazan'ın gelmesini beklediklerini belirten Başkan Nihat Sözütek, "Ramazan demek, bolluk bereket demek. Yoksulun gözetildiği, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye çıktığı iftar sofraları için Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar çarşı, pazara hareketlilik getirdi. Durgun geçen günlerin ardından Ramazan bereketiyle birlikte piyasaların canlanması esnaflarımızın da yüzünü güldürecek" dedi.

 

"MAHALLE ESNAFINI TERCİH EDİN"

Ramazan ayı münasebetiyle et, şarküteri, unlu mamuller, bakliyat, meyve ve sebze tüketiminde ciddi bir artış yaşandığına işaret eden Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Hava koşullarının mevsim normallerine dönmesiyle açık tarla hasadının başlaması doğal olarak sebze ve meyve fiyatlarının düşmesine neden olacaktır. Özellikle patates, soğan, domates, patlıcan gibi sebzelerin fiyatlarında ciddi düşüş yaşanmasını bekliyoruz. Ancak Ramazan ayında tüketimin de artacak olması fırsatçıların iştahını kabartmaya başladı. Vatandaşlarımız, yoğun talep gören bazı ürünlerin piyasada yeteri kadar bulunmadığını öne sürerek fiyatları artırmak isteyen ya da tarihi geçmiş ürünleri ederinin altında fiyattan satışa sunarak halk sağlığını tehdit eden art niyetli kişilerle karşılaşabilir. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, Ramazan istismarcılarına göz açtırmamak için yetkili kurumlarla birlikte gerekli denetlemeleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da mağduriyet yaşamamaları için fırsatçılara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Piyasayı kontrol etmeli, fiyatların takibini iyi yapmalılar. Fırsatçılara kimse aldanmasın" diye konuştu.

Ramazan alışverişi yapacakların güvenilir, bilinir esnafları tercih etmesini, özellikle mahalle esnaflarına güvenmesi gerektiğinin altını çizen Adana ESOB Başkanı Sözütek, "Kesesini ve sağlığını düşünen her vatandaşımıza, yıllardır mahallesinde hizmet veren, güvendiği, tanıdığı mahalle esnaflarını tercih etmelerini öneriyorum. Esnaflarımızda her keseye uygun ürünler ve yardım paketleri mevcut. Vatandaşlarımız dilediği ürünü mahallesindeki esnaflardan gönül rahatlığıyla satın alarak, tüketebilir. Bu vesile ile şahsım, yönetim kurulu üyelerim, birliğimize bağlı oda başkanlarım ve yönetim kurulu üyeleri ile tüm esnaf, sanatkarlarımız adına, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan ayının, başta Adanalı hemşehrilerimiz olmak üzere, Türk Milleti ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni eder, barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.