TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hentbol Veteranlar Buluşması, festival havasında gerçekleşti

Tekin, “Adana Hentbol Veteranları başarılı maçların yanı sıra davranışlarıyla da turnuvanın ilgi odağı oldu”

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2019 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hentbol Veteranlar Buluşması,  festival havasında gerçekleşti

Geçtiğimiz hafta Eskişehir’de gerçekleştirilen “10.Veteran Hentbol Buluşmaları”,  gösteri maçının yanı sıra, tarihi doğal, kültürel ve turistik mekanlara geziler ve gala yemeğiyle tamamlandı.

Türkiye’nin farklı illerinden etkinliğe katılan ve 1976 yılından bu yana Hentbol Federasyonu’nda görev yapan yönetici, sporcu, hakem ve antrenörler memleketlerine mutlu döndüler. Her maçın ardından yöresel oyunlar oynanırken, kolbastı en favori oyun olarak öne çıktı.

Hentbol Federasyonu’nun her kademesinde başarıyla görev üstlenen, aynı zamanda Veteran Hentbolcularının da antrenörlüğünü yapan Kazım Tekin, turnuvada kazanmak kadar katılmanın ve centilmenliğin önemine değindi.

Tekin; hentbolu ülkemizle tanıştıran kurucu Federasyon Başkanı ve Milli Takımlar Başantrenörü merhum Prof.Dr.Yaşar Sevim’i minnet ve şükranla andıklarını belirterek, festival ortamında gerçekleştirilen organizasyonda, başta Ahmet Türe ve Metin Tomsuk olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜRE: ORGANİZASYONDAN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Gala yemeğinde konuşan Eskişehir Hentbol Duayenleri Platformu Başkanı Ahmet Türe, yaklaşık 6 aydır hazırlık yaptıklarını, etkinliğe katılan ekiplere Eskişehir konukseverliğini gösterdiklerini, kentte adeta spor turizminin yaşandığını ifade etti.

Türe, turnuvaya destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Serka Beton ve Serka Spor Kulübü Başkanı Mert Kaya ile işadamı Emre Yılmaz’a teşekkür etti.

Gecede bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı ve eski basketbolcu olan Kazım Kurt, görevi süresince kente çağdaş spor tesisi kazandırdığını, yüzlerce park ve bahçenin yanı sıra gençlerin bir araya geleceği mekanlar yaptıklarını, başarılı sporcu ve kulüplere imkanlar ölçüsünde destek verdiğini belirterek, hentbol sevdalılarını misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

PALA: VETERANLAR GELECEKTE KENDİ İÇİNDEN BAŞKAN ÇIKARMAYI DÜŞÜNMELİ

Okul Sporları Federasyonu eski Başkanı Ayhan Pala, yaptığı anlamlı konuşma ile geceye damgasını vurdu. Pala, günümüzde hentbol ailesinin iyi bir dayanışma içerisinde olmadığından yakınarak, “43 yıllık federasyon olmamıza rağmen hak ettiğimiz yerde değiliz. Veteran kadın ve erkek hentbolcular içerisinde çok yetenekli ve donanımlı hentbol sevdalıları var. Bunları değerlendirmek gerekir. Veteranlar gelecekte kendi içinden federasyon başkanı çıkarmayı düşünmeli” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL ETKİNLİĞİ KKTC ESENTEPE BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN ÜSTLENDİ

Önümüzdeki yıl “11.Veteran Hentbol Buluşmaları” Ayhan Pala ve Osman Kalyoncu’nun girişimleriyle, 5-7 Haziran 2020 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilecek.

Beden eğitimi öğretmeni olan eşiyle beraber gala yemeğine katılan eski hentbolcu, Trabzon doğumlu KKTC Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, devir-teslim töreninde bayrağı devraldı. Erdoğan, Eskişehir’in çok iyi bir organizasyon yaptığını, bunun üstüne çıkmak için büyük çaba göstereceğini  ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından başta Hentbol Federasyonu’nun ilk genel sekreteri olan İsmail Hakkı Esemen, Sırrı Özşen, İsmail Yolcu, Temel Uras, Ayhan Pala, Kazım Tekin, Mehmet Bilbek, Ahmet Sarıyer ve diğer hizmeti geçenlere Trabzonlu eski hentbolcu ve “hentbolu cama yansıtan insan” olarak bilinen Kerim Tanyaş’ın hazırladığı plaket takdim edildi.

TURNUVAYA KİMLER KATILDI

Turnuvaya kadınlarda; İstanbul Veteran, İstanbul Dostluk, İzmir Veteran, İzmir Urla, İzmir Bornova, İzmir Aliağa, Ankara ve Trabzon Karması…

Erkeklerde ise; Adana Veteranlar, İstanbul İTÜ, İstanbul Kalkedon, İstanbul Çakaralmaz, İstanbul Dost, Trabzon Veteranlar, Kayseri, Eskişehir ETİ, Eskişehir Karması, Zonguldak ve İzmir Karması katıldı.

Turnuvada Adana Bölgesi’nden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Uluslar arası Hentbol Hakemi Bülent Dede, Merkez Hakem Kurulu eski üyesi ve Milli Hakem Ramazan Şanıvar maç yönetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.