TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göksel Yılmaz Ensemble 8 Mayıs’ta Adana’da

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Göksel Yılmaz Ensemble 8 Mayıs’ta Adana’da

 ADANA (İHA) - Göksel Yılmaz Ensemble, 8 Mayıs'ta Adana'da konser verecek.  

  Hollanda'da yaşayan Macar, Alman, Türkiyeli ve Hollandalı müzisyenlerden oluşan Göksel Yılmaz Ensemble, 4 ve 11 Mayıs arası Türkiye'de konserler verecek. Göksel Yılmaz Ensemble, Adana'da da 8 Mayıs Çarşamba günü Akustik Kültür sahnesinde konser verecek. Konserin biletleri de 0554 231 46 16 nolu numaradan temin edilebilecek.

  Türkçe, Arapça ve Kürtçe sözlü Anadolu liriği, şeffaf düzenlemelerde hayat buluyor. Jazz, blues ve klasik müzik gibi batı müziği tarzlarının etkisiyle düzenlenmiş Türkçe, Arapça ve Kürtçe şarkıların yanı sıra Göksel Yılmaz’ın kendi besteleri de repertuvarın önemli bir bölümünü oluşturuyor.

 

  Göksel Yılmaz Ensemble kimdir?

  Göksel Yılmaz Ensemble, 2006 yılından itibaren Hollanda’da, Belçika’da, Endonezya’da, İsviçre’de, Almanya’da ve Türkiye’de konserler çeşitli konserler verdi. İlk albümleri “Gezgin’den sonra çıkan ve tamamı Arapça şarkılardan oluşan ikinci albümleri “Kan Zaman” 2016 yılında Avrupa’nın en iyi 20 dünya müziği albümü listesinde 17’nci sırayı aldı. “Kan Zaman” 9 Mart 2018 tarihinde Kalan Müzik etiketiyle Türkiye müzik piyasasında da yerini aldı.

  Göksel Yılmaz Ensemble, grubun kurucusu, vokalisti, gitarcısı ve bağlamacısı Antakyalı Göksel Yılmaz, kardeşi vokalist Funda Yılmaz, Hollandalı Kemancı Moniek de Leeuw, Macar Kontrbasçı Sandor Kem  ve Alman Perküsyoncu Jacobus Thiele’den oluşuyor.

                                        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.