TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da patates hasadı başladı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Adana'da patates hasadı başladı

ADANA (İHA) - Adana'da hasadına başlanan patateste yaklaşık 250 bin ton rekolte bekleniyor. Turfanda patatesin kilosu kalitesine göre 2 ile 4 lira arasında satılıyor.

  Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da turfanda patates hasadına başlandı. Hasatla birlikte fiyatların yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

  Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana’da yaklaşık 66 bin dekar patates ekim alanı olduğunu belirterek, “Bu yıl patates hasadı 10 gündür başlamıştı araya yağmur girince bir boşluk oluştu ama bugün tam olarak hasat başladı. Adana’da ortalama patates rekoltemiz dekarda 3-3,5 ton arasında. Adana turfanda üretiminde her zaman söz sahibi konumda. Adana ülkemizin patates ihtiyacının yüzde 5 civarını karşılamaktadır.  Hasatla birlikte daha iyi günler göreceğiz diye umuyoruz. Hasadımız Mayıs ayının 15’ine kadar devam edecek. Buradan da İzmir tarafına oradan da İç Anadolu’ya geçer ve patates hasadı turu bu şekilde devam eder” dedi.

 

  “Patateste verim düşük”

  Hasadı yapılan tarla sahibi Ali Süt, geçen seneyle kıyaslandığında bu sene patatesin fiyatının yüksek olduğunu kaydederek, “Bunun sebebi Çukurova bölgesindeki yağışlardan dolayı büyük bir zayiat oldu. Verim düşüklükleri görünüyor. Şu an patatesin kilosu 1. parti boy 4 TL. İkinci boy ise 2 TL olarak satışa sunuyoruz. Geçen sene bu fiyatlar 1,5 ile 3 TL aralarında seyretti” diye konuştu

  Çiftçi Hüseyin Süt de günden güne patatesin fiyatının düşüp normal seviyeye geleceğini ithal patatese gerek duyulmadığını ve çiftçinin ithal maldan dolayı rahatsızlık duyduğunu söyledi.        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.