TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Renkli Çoraplar lösemi hastası çocukları unutmadı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Renkli Çoraplar lösemi hastası çocukları unutmadı

Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)- ‘Renkli Çoraklar’ ismi verilen ve tamamını ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu bisiklet grubu tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle bisiklet turu düzenlendi.

Yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve hasta ve maddi, manevi yardıma ihtiyacı olan çocuklara desteklerini esirgemeyen Adana Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Geçmiş dönemde ailelerinin maddi durumu bisiklet almaya müsait olmayan Yüreğir İlçesi’nde bulunan Mehmet Adil İkiz Ortaokulu öğrencilerine dernek üyeleri tarafından bisikletler hediye edildi. Bisikletlerine kavuşan bu çocuklar hayal ettikleri bisikletin mutluluğunu yaşarken, bu öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişmesi için Mehmet Adil İkiz Ortaokulu öğretmeni ve Dernek gönüllülerinden Benya Bakırşen tarafından bisiklet turları düzenlemeye başladı.

DESTEK VERDİLER

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği’nin de destek verdiği ortaokul öğrencilerinin bulunduğu gruba ‘Renkli Çoraplar’ ismi verildi. Renkli Çoraplar Bisiklet Grubu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Dernek Başkanı Kemal Yücel ve okul öğretmenleri öncülüğünde bir hastane de yatan lösemi hasta çocuk arkadaşlarını ziyaret etti. Öğrenciler lösemi hastası arkadaşlarına çeşitli hediyelerde vererek onların mutlu olmasını sağladı. Ziyaretin ardından ise ortaokul öğrencileri yine gözetim altında farkındalık turu düzenledi. Kent içerisinde turlar atan öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.

BİSİKLETİ SEVEN ÇOCUKLAR

Adana Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, çocukların sosyal yönlerinin gelişmesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Çocuklarımızın tamamı ortaokul öğrencileri. Gerçekten bisikleti çok seven çocuk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir araya gelen lösemi hastası arkadaşlarını hastanede ziyaret ettiler. Bu ziyaretlere bisikletleri ile grup olarak geldiler” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.