TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Adana’da kınandı

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Adana’da kınandı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde yapılan saldırı Adana’da kınandı.

 

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları siyasi parti başkanları, CHP’liler ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar yapılan saldırıyı protesto etti.

 

SAYGISIZLIK

İlk olarak burada konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesine katılan tek siyasi parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hain bir saldırıda bulunulduğunu anımsattı. Bu saldırının aynı zamanda şehit Yener Kırıkçı ve onun ailesi karşı da yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu savunan Çelebi, yapılanın sıradan bir protesto olmadığını söyledi.   Yapılanın son derece organize bir eylem olduğunu işaret eden Çelebi, yapılan saldırının ülkenin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapıldığını öne sürdü.

 

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

CHP’nin Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanık olduğunun altını çizen Çelebi, “Buna fırsat vermeyeceğiz. ‘Gün kızgın demiri soğutma günüyse’ herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğünün feda edilmesine için vermeyeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, tüm demokrasi güçleriyle ayakta durmaya da devam edeceğiz” dedi.

YARGI ÖNÜNE ÇIKARTILMALI

Saldırının ardındaki güç ve azmettiricilerin derhal yargı önüne çıkarılması gerektiğini vurgulayan CHP Çelebi, “Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmadır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır.” diye konuştu.

SALDIRIYI KINADI

Adana Barosu Başkanı Av.Veli Küçük yaptığı konuşmada ise, nefret söylemlerinin toplumda derin yaralar açtığını vurgulayıp, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

LİNÇ SALDIRISI

TMMOB İKK Sekreteri Erol Salman ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek sözlerine başladı. Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk'ta coğrafyamızda maalesef örneklerine çok rastlanılan bir saldırı biçiminin, linç saldırısının hedefi olduğuna dikkat çeken Salman,  “Öncelikle TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu olarak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gerçekleştirilen örgütlü saldırıyı çok sert biçimde kınıyoruz.   Vakit; provokasyonlara, linç girişimlerine karşı uyanık olma, demokrasi mücadelesinde bir araya gelme vaktidir. Demokrasi, barış ve toplumsal adalet talep eden ses güçlendikçe, daha huzurlu bir ülkede yaşayacağımız bir gerçektir. TMMOB olarak bugüne dek olduğu gibi bugünden sonra da tüm emek ve demokrasi güçleriyle birlikte bu değerler için çabalamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadelerini kullandı.

DIŞARIDAN GELENLER YAPTI

Son olarak konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Şehit Ailesinin bu işin içinde olmadığını kaydeden Başkan Karalar, “Saldırıyı dışarıdan gelenler yaptı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bir kez daha şehit haberi almak istemiyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenleri cesaretlendirmek yerine, telin etmek gerekiyor. Bizler 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler öncesinde de ayrıştırıcı dil kullanmadık. Bunu şimdiye kadar yaptığımız belediye hizmetlerimizde de gösterdik, bundan sonraki uygulamalarımızda da göstereceğiz. Ayrıştırıcı olmayacağımızı söylüyoruz ve bununla kalmıyor, uygulamada da gereğini yerine getiriyoruz.” diye konuştu.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SALDIRISINA UĞRAYAN TEK GENEL BAŞKAN

Karalar; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, terör örgütünün saldırısına uğrayan tek siyasi parti lideri olduğunu anlattı.  Zeydan Karalar, Kılıçdaroğlu’nun terörle ilişkilendirmenin büyük haksızlık olduğuna dikkat çekerek, “CHP bu ülkenin kurucu iradesidir ve nereden, kimden gelirse gelsin her zaman teröre karşı olmuştur.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.