TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri 23 Nisan'da atıldı”

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıldönümünü kutladı

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2019 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Türkiye Cumhuriyeti'nin  temelleri 23 Nisan'da atıldı”

ADANA (İLKHABER) - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti'nin karanlıktan aydınlığa kavuştuğu gün olduğunu söyledi. Başkan Sözütek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan tarihi bizim için büyük öneme sahip" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

23 Nisan'ın Türk Milleti'nin egemenliği eline aldığı, kendi hayatı üzerinde hakimiyetini tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek mesajında, "İşgal kuvvetlerinin baskısı altında; başkenti ele geçirilmiş, bütün kalelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış bir millet, 23 Nisan günü bağımsız ve özgür olarak yaşama iradesini ortaya koymuştur. Bu irade Türkiye’ye yalnızca bağımsızlığını kazandırmadı, bizleri de özgür, onurlu ve eşit yurttaşlar haline getirdi" ifadelerine yer verdi.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN DÖNÜM NOKTASI"

Adana ESOB Başkanı Sözütek, 23 Nisan 1920'nin Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli dönüm noktası olduğunun altını çizerek, "Kurtuluş savaşının zor koşulları altında kurulan Gazi Meclisimiz; bir milletin, ülkenin kaderini belirlemiş, bugünün güçlü ve büyük Türkiye'sinin temellerini atmıştır. Bağımsızlık mücadelesinin verildiği günlerde, millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğu gerçeği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu ile tüm dünyaya ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokrasiye geçiş günüdür. Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevgisinin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Yaptıklarıyla, konuşmalarıyla ve davranışlarıyla sadece Türk milletine değil tüm dünya milletlerine örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada çocuklarına bayram hediye eden tek liderdir. 23 Nisan bu eşsiz liderin çocuklara en büyük armağanıdır. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı önemli birer vesiledir. Çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, düşünceli, duyarlı bireyler olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir. Daha müreffeh bir Türkiye'nin teminatı olan çocuklarımızın, kendilerine duyduğumuz güveni boşa çıkartmayacaklarına, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaklarına olan inancım tamdır. Bu vesileyle şahsım, yönetim kurulu üyelerim, birliğimize bağlı oda başkanlarım ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaf, sanatkarlarımız adına, Aziz Milletimizin, ülkemiz çocukları başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.  Gazi Meclis'imizin Kurucu Başkanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Birinci Meclis'imizin kahraman üyelerini, bu uğurda canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, minnetle anıyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.