TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neşet Ertaş anıldı

Bozlak ustası merhum Neşet Ertaş, Şehit Murat Savaş Kale İlk ve Orta Öğretim Okulu'nda etkinliklerle anıldı. Hayalleri gerçeğe dönüştüren Adana Seyhan ilçesinde başarılı eğitimiyle göz doldurmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2019 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2019 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Neşet Ertaş anıldı

ADANA(İLKHABER)-Bozlak ustası merhum Neşet Ertaş, Şehit Murat Savaş Kale İlk ve Orta Öğretim Okulu'nda etkinliklerle anıldı.  Hayalleri gerçeğe dönüştüren Adana Seyhan ilçesinde başarılı eğitimiyle göz doldurmaya devam ediyor. Akademik anlamda   bir çok yeniliğe ev sahipliği yapan  Şehit Murat Savaş Kale ilk ve orta okulu anlamlı etkinlikte gençlerimize ve çocuklarımıza değerlerimizi benimsetmek, anlatmak ve onları yaşatmak adına usta sanatçı Neşet Ertaş'ı andı

Şehit Murat Savaş Kale İlk ve Orta Öğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri Merhum bozlak ustası Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirdi.

Öğretmen ve öğrenciler  türkü gecesinde okul konferans salonunda büyük ustanın son şiiri olan "veda"nın dizeleriyle konukların karşılarına çıktılar. Programın başarılı sunucusu Türkçe öğretmeni Dilek Erkoç bu geceyi düzenlemekteki amaçlarının sözü, türküyü beraber anlamak, beraber anlatmak, beraber hissetmek ve paylaşmak olduğunu söyledi.

Şehit Murat Savaş Kale ilk ve ortaokulu Müzik öğretmeni Sezai Yaşar nezaretinde hazırlanan programa solo ve koroda görev alan öğretmenler Ali Semih Çaptır müdür yardımcısı,Mehmet Akif Altıparmak sınıf öğretmeni,Pelin Tutkal sınıf öğretmeni,Nurşen Işıklı sınıf öğretmeni,Yasemin Karataş Matematik öğretmeni, İrem Boğa Çaldağ ingilizce öğretmeni Neşet Ertaş'ın bir birinden güzel parçaları seslendirdiler.

Öğretmen ve öğreciler tarafından okunan Neşet Ertaş'ın şiirleri salonu hınca hınç dolduran izleyicilerden büyük alkış alkış aldılar.

Müzik öğretmeni Sezai Yaşar yönetiminde öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu okul korosu merhum bozlak ustasının eserleri ile konser verdi.Sınıf öğretmeni Mehmet Akif Altıparmak öğrencisi Fatma Koyuncu eşliğinde Neredesin sen'i söylerken sanki o ahu gözlü kız gözümüzün önünde canlanıyor.Türküyü yaşayarak söylemek,çalmak böyle güzel bir şey işte

Müzik öğretmeni Sezai Yaşar'ın seslendirdiği güzel türkülere Matemetik öğretmeni Yasemin Karataş şiirlerle eşlik etti.Bozkırın tam orta yerine bağdaç kuran dertli adam Neşet Ertaş ile Türk edebiyatının "beyaz kartalı" Bahaettin Karakoç'u buluşturan bu eserde müdür yardımcısı Ali Semih Çaptır Ilhamurlar çiçek açtığı zaman ile sahne aldı.İngilizce öğretmeni İrem Boğa Çaldağ Karadır bu bahtım karadır türküsünü okudu.Sınıf öğretmeni Pelin Tutkal ise Zor imiş meğer türküyle sahne aldı.Sınıf öğretmeni Nurşen Işıklı Zahidem türküsüyle izleyicilerle birlikte oldu.

Bir birinden güzel şiirlerin ve türkülerin okunduğu bozkırın yanık tezenesi gecesine Şehit Murat Savaş Kale ilk ve ortaokulu okul yönetimi öğretmenler,Eğitim bir sen ve Eğitim iş sendika yöneticileri,çevre okul müdürleri , öğretmenleri, okul aile birliği yönetimi ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Proğramın sonunda okul müdür yardımcısı Ali Semih Çaptır yokluğun,acının ve kavrulmuşluğun simgesi olan Bozkırın Tezenesi gecesinde görev alan öğretmenlere gül ve karanfil verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.