TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Kooperatif Eğitim Treni Adana'da

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Sosyal Kooperatif Eğitim Treni Adana'da

Hande Muştu

 ADANA (İLKHABER) - Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatifçiliği canlandırmak amacıyla geliştirilen  proje kapsamında İstanbul Sirkeci Garı’ndan hareket eden “Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni, son olarak Adana’ya geldi.  

 Ticaret Bakanlığı’na bağlı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile TCDD iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni projesinde, 5 Nisan’da İstanbul’dan hareket eden tren Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Hatay illerinin ardından son durağı olan Adana Garı’na vardı.

 Adana’ya trenle gelen heyeti, Adana Valisi Mahmut Demirtaş karşıladı.

Törende konuşmasını gerçekleştiren Vali Demirtaş, toplumsal yapının önemli bir bölümünü oluşturan dezavantajlı kesimlerin çalışma hayatına ve sosyal hayata yeniden adapte edilmesinin, sosyal kooperatifçiliğin temel amaçlarından biri olduğunu söyledi.

Demirtaş, “Projenin lokomotifi hükmündeki Sosyal Kooperatif Eğitim Treni de geçtiği illerimizde, sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hususlarında farkındalık oluşturacaktır. Valilik olarak bizler de dezavantajlı kesimleri, göçmenleri, sürekli işsizleri, engellileri, eski hükümlüleri ve kadınları toplumla bütünleştirecek her türlü faaliyete destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt ise “Tren, 1 Ekim tarihinde sonbahar seferine Ankara'dan başladı. Ardından Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, İzmir, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar ve Konya'ya giderek bu seferini tamamladı. Bununla ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu amaçla da trenimizin ilkbahar seferini organize ettik. 5 Nisan'da ilk hareketi İstanbul'dan başlattık. Daha sonra Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep, Hatay ve bugün son durak Adana'dayız." diye konuştu.

Ekrem Alper Bozkurt ayrıca kentteki etkinlikler kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansını ve Çukurova Üniversitesinde çeşitli toplantılar yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Programa Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ile birlikte çok sayıda ticaret uzmanı ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.