TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş; “Okumak olaylara geniş açıdan bakmayı sağlar”

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirtaş;  “Okumak olaylara geniş açıdan bakmayı sağlar”

Rukiye UYANIK

ADANA (İLKHABER) - Adana Valiliğinin koordinesinde kamu kurumlarının iş birliğinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında, okuma alışkanlığının ve bilincinin kazandırılması amacıyla 100 bin kitap öğrencilerle buluşturuldu.

Güney Adana Bölgesinde yer alan ilkokullarda eğitimine devam eden öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Adana Valiliği koordinesinde kamu kurumlarının iş birliğinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında, “Kitabım ve Okulum Benim Başarı Yolum” projesi kapsamında “Okuma Günü”, “Benim Çizgi Karakterim”, “Kitabım Artık Üç Boyutlu”, “Ailem İle Okuyorum”, “Bana Bir Masal Anlat”, “Ben Okudum Sıra Sende” “Yazar Buluşmaları”, “Güneyin Minikleri Tarihin İzinde” ve “Okuma Şenliği” isimli etkinlikler gerçekleştirildi.

Ayrıca öğrencilere okuma bilinci kazandırılması için öğretmenlere yönelik drama atölye çalışmaları, öğrencilere yönelik yarışmalar, gezici kütüphane etkinlikleri, İl Halk Kütüphanesi ve müze gezileri düzenlendi. Şartları uygun olan okullarda da ‘Okuma Köşeleri’ oluşturuldu.

Eylül 2017'de başlayan proje kapsamında, Güney Adana Bölgesinde bulunan tüm ilkokullarda okuma etkinlikleri düzenlenerek 100 kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, okumanın, insanın değişim ve dönüşümünün temel hareket noktası olduğunu ve insanın ufuk çizgisini, mevcudun çok çok ötesine taşıdığını söyledi.

Farklı hayatları tanımanın, farklı coğrafyaları keşfetmenin ve hayal dünyasının gelişiminin okumaktan geçtiğini belirten Vali Demirtaş, okumanın olaylara dar açıdan değil, geniş açıdan bakmayı sağladığını ifade etti.

Çalışmaların devam ederek, çocuklarımızı kitapların büyülü dünyasıyla buluşturmayı sürdüreceğine değinen Vali Demirtaş, “Bizler de bu maksatla Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında 100 bin kitabı bu bölgede yaşayan çocuklarımızla ve gençlerimizle buluşturduk. Düzenleyeceğimiz çeşitli etkinliklerle onların kitap ve kütüphane kokusunu teneffüs etmelerini sağladık. Mevcut kütüphaneleri güçlendirerek okullarda okuma köşesi oluşturduk. Bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edecek, çocuklarımızı kitapların büyülü dünyasıyla buluşturmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında 100 bin kitap bölgede yer alan okullarda, öğrencilerin okuma alışkanlığının ve bilincinin kazandırılması amacıyla öğrencilere ulaştırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.