TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Büyükşehir her ay 60 milyon açık veriyor

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: Büyükşehir her ay 60 milyon açık veriyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  Büyükşehir Belediyesi’nin her ay 60 Milyon Lira açık verdiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ara verdiği nisan ayının ilk oturumunu tamamladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Başkanlığı’nda gerçekleşen oturumda, Meclis Katipleri ve Meclis Birinci-İkinci Başkan Vekili, encümen ve komisyon üyeleri seçildi.

36 MİLYON AÇIK VAR

Açılış yoklamasının ardından söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  belediyenin mali tablosu ile ilgili bilgiler verdi.  Karalar, ay sonu maliyenin belediyeye verdiği para  akışının 55 milyon olduğunu söyledi. Bunun 36 milyonu kesintilere gideceğine dikkat çeken Başkan Karalar, “Dolayısıyla 55 Milyon yerine 18 milyon gelecek. Toplam da günlük gelirler dahi belediyemizin 57 ya 60 milyon olacak.  SSK, vergi, zorunlu tasarruf ödenmemesine rağmen, hiç asfalt dökmezseniz, hiçbir şey yapmazsanız, 36 milyon açık var. “ dedi.

60 MİLYON LİRA AÇIK VAR

Belediyenin aylık minimum 60 milyon giderinin olduğuna dikkat çeken Başkan Karalar, “Şimdi SSK, vergi bunları ödememiz lazım. İlçeler de dahi yağmurdan dolayı yollar bozuluyor. Bunları yapmamız gerekiyor. Bunları yaparsanız. Aylık minimum 60 milyon giderimiz var. Şimdi buradan bir şey söyleyeceğim. Kimse yanlış yere çekmesin. Herkese teşekkür ediyoruz. Herkes bir iyi niyet olarak bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama bu tabloyla tüm kamuoyuyla paylaşmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

TOPLAM BORÇ 4 MİLYAR

Belediyenin 4 milyar borcu olduğunu savunan Başkan Karalar, “Şuanda belediyenin borcu 3 Milyar 886 Milyon, yani 4 Milyar borcu var. ASKİ’nin de 923 Milyon borcu var. Ben her gün sabah ASKİ’ye gidiyorum. ASKİ’de gelir gider dengesi ekside borç üretmeye devam ediyor. Büyükşehir’de borç üretmeye devam ediyor. Büyükşehir’de her ay 60 Milyon Lira açık veriyor. Dolayısıyla hepimizin elini taşın altına koyup, hepimizin en tasarrufu durumda hizmet götürmemiz gerek. “ diye konuştu.

HER GÜN MÜTEAHHİTLER HACİZ GÖNDERİYOR

Müteahhitlerin her gün haciz gönderdiğine dikkat çeken Başkan Karalar, “Tabi ki de vatandaşlar hizmet bekliyor. En kısa sürede bu bütçeyi hizmet edebilir hale getirmemiz gerekiyor.   İlçe belediyeleriyle birlikte hepimiz tasarruflar yapmalıyız.  Birde burada müteahhitler, vadesi gelen 900 milyon lira borç nedeniyle son 10 gündür her gün haciz gönderiyor. Onları çağırıp konuşacağız. Çünkü böyle devam ederse gelen paraya haciz geldiğinde hiçbir şey yapamayız.” şeklinde konuştu.

ONLARLA KONUŞACAĞIZ

Başkan Karalar, zor bir süreçten geçildiğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı;

“Onlarla konuşacağız ama bırakın borç ödemeyi, mevcut zorunlu giderleri olmaktan çıkmış bir belediyeyiz. Eskisi gibi belki her talep karşılanmaya bilir. Tüm belediye başkanlarıyla toplantı yapacağız. Neler yapabiliriz, neleri yapamayız derhal konuşmamız gerekiyor. Zor bir süreç ama aşacağız. Adana dinamik bir kent, umarım çok kısa sürede gelirleri attırırız  neyimiz var neyimiz yok onun envanterini çıkartıyoruz.”

MECLİS BAŞKANI MHP’Lİ CEMAL DEMİRDAĞ  OLDU

Ardından ise, gündem maddelerine geçildi. 11 gündem maddesinin ilki olan meclis katip seçimi ile başladı. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olarak yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan Asıl üyeler MHP’li Cemal Demirdağ ve Ak Parti’li Sevil Can 50 oy aldı. Millet İttifakı’nda ise, CHP’li Hacice Yılmaz ve CHP’li Mehmet Danayıklı 29 oy aldı. 50 oy ile Demirdağ ve Can meclis katibi seçildi. Yedekleri ise Yine Cumhur İttifakı’ndan MHP’dan Rafet Avan ve MHP’den Yusuf Arısoy oldu.

ENCÜMENLER SEÇİLDİ

Encümen üyelikleri seçiminde ise, Cumhur İttifakı’ndan Ali Yaşar, Yusuf Eroğlu, Murat Dumak, Lütfi Ceyhan, Furkan Bozkurt 50 oy aldı. Millet İttifakı’nda yer alan isimler, Leyla Karakaş, Güngör Geçer, İsmet Yüksel, Bahadır Ceyhanlı, Elif Uzun ise 29 oy aldı.

14 İHTİSAS KOMİSYONU ŞEKİLLENDİ

İhtisas komisyonları seçiminde ise 14 ihtisas komisyonunun üyeleri seçildi. Daha sonra oylanan diğer gündem maddelerinin tamamlanması ile meclis oturumu sona erdi. Bir sonraki oturumun 13 Mayıs Tarihinde saat 14:00’da yapılması kararlaştırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.