TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizmli öğrenciler gönüllerince eğlendi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Otizmli öğrenciler gönüllerince eğlendi


ADANA(İLKHABER)-Adana Çukurova ilçesinde başarılı eğitim ve sosyal etkinliklerle başarı grafiğini her yıl üstlere taşıyan Şehit Enver Buğur Ortaokulu bir ilke daha imza attı.
Adana Çukurova ilçesinde özel eğitim sınıfları tarafından ilk ve otizm farkındalık proğramı bir çok özel eğitim sınıfı proğrama katılımı ile gerçekleştirildi.
2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir.2 Nisan'da başlayan "Otizm farkındalık ayı" çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflendirilmiştir.Bu kapsamda Şehit Enver Buğur ortaokulu özel eğitim sınıfları tarafından otizm farkındalık proğramı hazırlandı.Proğrama Çukurova ve Seyhan ilçelerinde bulunan diğer özel eğitim sınıflarındaki otizmli öğrenciler,öğretmenler ve veliler de katıldılar.Program özel eğitim öğretmeni Arzu Işık tarafından sunuldu.Şehit Enver Buğur ortaokulu müdürü İsmet Dal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.Şehit Enver Buğur ortaokulu olarak otizmli öğrenciler şarkı söyleyip şiirler söylediler.Böylece okuldaki bütünleyici eğitim bir aşaması daha tamamlanmış oldu.
6. Mekanize piyade bando komutanlığı okul öğrencilerine, velilere ve öğretmenlerine muhteşem bir konser verdi. Konsere müzik öğretmeni Bilge Özsoy, Sevde Ulusoy ve fen bilgisi öğretmeni Erkan Kürün solist olarak eşlik ettiler.Şehit Enver Buğur ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tek nefes olarak İstiklal Marşını okudular.Çocuk şube polislerinin de programa destek verdikleri etkinlikte otizmli öğrenciler gönüllerince eğlendi.
Okul bahçesinde otizme mavi ışık yakabilmek için mavi uçan balonlar gökyüzüne bırakıldı.Böylece görsel şölen yaşanmış oldu.Yapılan çeşitli etkinliklerle otizm ayı içerisinde Şehit Enver Buğur ortaokulu yine farkını fark ettirmiş oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.