TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdemli’de beton yol çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Erdemli’de beton yol çalışmaları devam ediyor

MERSİN (İHA) – Erdemli Belediyesi, iklim koşulları karşısında daha dayanıklı olan ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan beton yol modelini uygulamaya devam ediyor. Bu çerçevede, Erdemli Hali’nde de cami yoluna beton yol yapıldı.

  Erdemli Belediyesi, beton yol modelini ilçe genelinde yaygınlaştırıyor. Yapılan denemeler sonucu yüksek verime sahip olduğu görülen beton yol modeli, ilçe halindeki cami yolunda da kullanılmaya başlandı.

  Daha önce ilçe yollarının yapımında sıcak asfalt ve parke modelini kullanan Belediye, iklim koşulları karşısında dayanıklı olmayan ve maliyeti yüksek olan bu modellerin yerine beton yol modelini kullanmaya başlamıştı. Belediye, daha önce ilçenin birkaç noktasında uygulamasını gerçekleştirdiği ve başarılı sonuçlar elde edilmesi ile uygulamaya başladığı modelin kullanım alanını genişletti. Bu kapsamda hal esnafının yaşamını kolaylaştırmak adına çalışmalara başlayan belediye ekipleri, cami önündeki yola da beton yol uygulaması yaptı.

  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ülkede yaygın olarak kullanılan asfalt modelinin yerine beton yol modeline geçtiklerini ve başarılı sonuçlar elde etmeleri ile ilçenin pek çok noktasında bu modeli kullanmaya başladıklarını söyledi. Tollu, “Geniş bir alanda kullanılmasına rağmen teknolojiye ayak uyduramayan asfalt kaplama yol modeli, maliyeti ve dayanıksızlığı nedeni ile yerini başka seçeneklere bıraktı. Bunlardan biri olan beton yol modeli, düşük maliyeti ve doğa koşullarına karşı dayanıklılığı ile tercih edilen bir ürün oldu. Biz de iklim koşulları farklılık gösteren birçok noktada uygulamasını yaptık. Olumlu sonuçlarla da bu modeli kullanmaya başladık” dedi.

  Çalışmalardan önce yoldaki tozdan dolayı yaşam kalitelerinin düştüğünü ve oldukça rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar ise Başkan Tollu’ya teşekkür dileklerini ileterek, başarılarının devamını dilediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.