TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir’de denge sağlandı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğir’de denge sağlandı

Serhat ŞANLI- Hande MUŞTU -  Rukiye UYANIK

ADANA(İLKHABER) – Yüreğir Belediyesi'nde çalışan memurların 15 Nisan ile 31 Aralık 2019 dönemi sosyal denge tazminatının 992 TL'den 1240 TL'ye çıkarıldığını belirten Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Amacımız çalışanlarımızın alın teri kurumadan emeklerinin karşılığını vermektir. Bunu jest olarak değil, hak ettiğiniz için yaptık” dedi.

Yüreğir Belediyesi'nde çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile BEM-BİR-SEN Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı’nın katılımıyla Yüreğir Belediyesi Meclis Salonu’nda imzalandı.

İmzalanan sözleşmeye göre memurların 15 Nisan 2019 ile 31 Aralık 2019 dönemi sosyal denge tazminatı 992 TL'den 1240 TL'ye yükseltildi. Sözleşmeli personellerin sosyal denge tazminatı da yüzde 25 ila yüzde 50 oranında artırılarak 620 TL'ye yükseltildi.

Ayrıca yıl içerisinde toplamda 10 günü aşmayan sağlık rapor izinlerinden ve hastanede yatış ile heyet raporlarından sosyal denge tazminatı kesilmeyecek. Yüreğir Belediyesinde çalışan sendika üyesi olsun olmasın tüm memurların sözleşme aidatı da (1)aidat olarak belirlendi.

İmza töreninde konuşan Yüreğir belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Belediye meclisimiz tarafından üyelerimizin oy birliğiyle başkanlığımıza yeni bir sosyal denge sözleşmesi yapılması tebliğ edildi. Bu kapsamda bugün memurlarımızın özlük haklarını yükseltecek yeni bir sözleşmeye imza atmak üzere yetkili sendikamız ile beraberiz. Bizim inancımıza göre insanların, çalışanların, memurların emekleri kurumadan verilir. Hem işçilerimiz hem de memurlarımız arasında bir ayrım yapmıyoruz” dedi.

Yapılan iyileştirmeyi yasal sınırların en üst limitinden uyguladıklarını belirten Kocaispir, “Bu kapsamda sosyal denge sözleşmesinin şartlarını iyice inceledik, irdeledik. Yasanın bize verdiği üst sınırları zorlayarak özlük haklarını iyileştirdik. Bu kapsamda memurlarımızın sosyal denge tazminatını yüzde 25 oranında artırarak 992 TL’den 1240 TL’ye yükselttik. Hayırlı uğurlu olsun. Sözleşmeli personellerimizin sosyal denge tazminatını ise yüzde 25 ile yüzde 50 arasında artırarak 620 TL’ye yükselttik. Yine sizlerin lehine olmak üzere yıl içerisinde toplamda 10 günü aşmayan sağlık raporu izinleriyle hastanede yatış ile heyet raporlarından sosyal denge tazminatı kesmeme kararı aldık. Sendika üyesi olsun ya da olmasın tüm memurların sözleşme aidatını 1 aidat olarak belirleyerek adaleti ve eşitliği sağlama konusunda yeni bir karar aldık, bu da hayırlı olsun” ifadesi kullandı.

Yapılan artışın çalışanlara jest değil hak ettikleri için yaptıklarını ifade eden Kocaispir, “Bunu size bir jest olarak yapmadık. Siz bunu hak ettiğiniz için yaptık. Siz bunu hak ediyorsunuz ve sizden tek bir ricam var bundan sonraki süreçte bu kardeşiniz ile birlikte el ele verelim. Yüreğir bizden çok hizmet bekliyor” şeklinde konuştu.

Yüreğirlilerin kendilerinden hizmet beklediğine de değin Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, şöyle konuştu;

“Bizler 31 Mart seçimleri ile birlikte tüm Yüreğir’e hizmet etmekle birlikte, hizmet etmek üzere görevlendirilmiş bir ekibiz. Ben bu ekibin başında birisi olarak sizlerle birlikte yol yürümekten gurur duyuyorum. Çok mutluyum çünkü seçim çalışmalarım boyunca da ifade ettim. Hizmetimizi ibadet aşkıyla yapmak istiyoruz. İnsanlara hizmeti halka hizmet değil hakka hizmet olarak algılıyoruz. Sizlerle beraber sizin de bu inançta olduğunuza inanıyorum buna eminim, bu inanç birliği içerisinde Yüreğir’e hizmete devam edeceğiz.

Vatandaşlarımız kendilerine hizmet etmek için bu görevi bize tevdi ettiler. Sabah 8 akşam 5 mantığıyla değil, akşam başınızı yastığa koyduğunuzda ''Ben bugün Yüreğir için ne yapabildim'' şeklinde kendi içinizde muhasebe yapın. Gözlerinizde bizden yardım bekleyen vatandaşları canlandırın. Onlara yardım etmek için gayret edelim. Biz sizlerle yol yürümeye devam edeceğiz.

Yüreğir başka bir yer gibi değil, Yüreğir’de bakın bir de şu açıdan bakın çıktığınızda sokaklara, ihtiyarları görün, dulları görün, yetimleri görün. Bizden yardım bekleyen insanları görün, yani saat 5 mesai bitti demeyin.

Belediye başkanı olarak daima yanınızda olacağım. Sizin hatalarınızı kapatmak, hukuk çerçevesinde sizin eksiklerinize göğüs germek benim boynumun borcu ama sizlerin de hep beraber bu ibadet şuuruyla, bu inançla, Yüreğir’e hizmet noktasında benimle el ele vermenizi istiyorum. Sizleri seviyoruz, sizlerle yol yürümeye devam edeceğiz”

BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı çok güzel bir sözleşmeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek ''Çok mutlu ve güzel bir günü yaşıyoruz. Çalışan arkadaşların motivasyonunu yükseltmek amacıyla çok güzel bir sözleşme imzaladık. El ele vererek çok daha iyi hizmet edeceğinizi ümit ediyorum. Bütün Yüreğirli vatandaşlar sizden hizmet bekliyor. Bu sözleşmede emeği geçen başta Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir' olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Yüreğir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan sözleşmeye Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, BEM-BİR-SEN Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı Adana İl Başkanı Yadigar Günel ve İl Başkan Yardımcıları Semih Özen, Ahmet Emin Özberk Yüreğir Belediyesi memurları katıldı.

 

Bem-Bir-Sen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı ise imza töreninde  yaptığı konuşmada “İnsanlarımızın, çalışanlarımızın refah seviyesini artırmak için bir Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzaladık, kuşkusuz bu sözleşmenin temel amaçlarından birisi de çalışan arkadaşlarımızın motivasyonunu yükseltmek. Başkanımızın da işaret ettiği üzere Yüreğir hepimizin beldesi, ilçesi, şehri. Ben memur arkadaşlarımızın hep birlikte şehre katkı sağlayacağına inanıyorum. Zira Yüreğir’de sadece biz yaşamayacağız, gelecek nesillerimiz de burada yaşayacaklar bunun bilincinde olarak memur arkadaşlarımızın da daha çok fedakarlık yapacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.