TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toros Üniversitesi'nde Bilişim ve Gençlik Zirvesi yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Toros Üniversitesi'nde Bilişim ve Gençlik Zirvesi yapıldı

MERSİN (İHA) - Toros Üniversitesi, Çukurova Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (Çukurova SİFED), Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) tarafından Bilişim ve Gençlik Zirvesi düzenlendi.

  45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Toros Üniversitesi öğretim görevlisi Volkan Güngör,  teknoloji uzmanı Dinçer Karaca ve Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in konuşmacı olarak katıldığı zirveye, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Baş Danışmanı Yüksel Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

  Zirve öncesi konuşan Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu Genel Sekreteri Boran Ceber, “Zaman, mekan, mesafe tanımaksızın bilgininin bir yere ulaştırılması ve bu bilgilerin toplanması, işlenmesi bilişim olarak tanımlanır ve günümüzde insanlar bilişimden etkilenirler. Bu kadar değerli katılımcılarında bulunduğu bu etkinlikte inanıyorum ki hepimizin aklındaki birçok soru giderilmiş olacak. 'Eğitimin ötesinde, yaşamın içinde' sloganıyla çıktığımız bu yolda tek amacımız sizleri bir adım daha ileri taşıyabilmek” dedi.

  ÇUGİDER Başkanı Süleyman Aktaş ise dernek olarak Toros Üniversitesi ile 2 yıldır imzaladıkları iş birliği protokolleri olduğunu belirterek, "Önceliğimiz buradaki öğrencilerimize stajyerlik imkanı sağlamak, iş hayatına geçiş öncesi onları sektöre ve arzu ettikleri işlere hazırlamak adına, geçiş politikalarını daha iyi koordine etmektir. Gençlerde işsizlik ülkemiz ile sınırlı kalmayan küresel bir sorun haline gelmiştir. Son yıllarda maalesef ülkemizdeki genç yetişkinler arasında da işsizlik oranları yükselmektedir. Tüm gençlerimizin, özellikle istihdam noktasında ilk arananlar arasında olan deneyim eksikliklerini tamamlamaya ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

  Rektör Yardımcısı Adnan Mazmanoğlu da bugün çok şanslı bir günde olduklarını vurgulayarak, "Çünkü hayatın olmazsa olmazı olan girişimcilik ve bilişim konusunu irdeliyoruz. Girişimcilik ve Bilişim konusunda söz sahibi olan değerli konuklarımızın aramızda olmalarından dolayı ve bize sunacakları bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

  Açılış konuşmalarının ardından Süleyman Sönmez, Dinçer Karaca ve Volkan Güngör, bilişim konusunu masaya yatırdı. 

  Zirvenin sonunda katılımcılara plaket verildi. 

 

                                        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.