TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Kentimizi hak ettiği noktaya taşıyacağız

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: Kentimizi hak  ettiği noktaya taşıyacağız

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Türkiye’nin değil dünya incisi bir kenttir.   Son yıllarda geri vitese takmış giden bir kentimiz var. İnşallah mevcut hükümetin de desteğini alarak kentimizi hak ettiği noktaya taşırız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi dualarla ilk oturumuna başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde bulanan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ilk oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Meclisin en genç isimleri olan 1990 doğumlu Furkan Bozkurt, ve 1988 Doğumlu olan Leyla Karakaş divana seçilerek katiplik yaptı. Ardından ise, meclisin açılış yoklaması gerçekleştirildi. 79 meclis üyesinin bulunduğu meclis oturumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Meclis oturumunu çok sayıda basın mensubu  ile vatandaşların takip etmesi nedeniyle meclis salonu tıka basa doldu.  Geçen yıl 1 olan kadın meclis üyesi sayısı bu yıl 6’ya çıktı.

KARALAR: HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Meclisin açılış konuşmasını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı. Yeni dönemin hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan Başkan Karalar,  “Çalışma dönemimiz herkese hayırlı olsun. 5 sene birlikte hizmet ettiğimiz arkadaşlarımızda var. yeni arkadaşlarımızda var. Geçen 5 yıllık sürede Hüseyin Başkan ile sanki tek partiymiş gibi hizmet ettik. Neredeyse çok az konu hariç muhalefet etmedik sayılır. Çünkü burada hepimizin amacı dileği gayesi Adana’mıza hizmet etmektir Adana’mıza güzel işler yapmaktır.” dedi.

ADANA GERİVİTESTE GİDİYOR

Adana’nın son yıllarda geri vitese takıp gittiğini dile getiren Başkan Karalar, “Adana Türkiye’nin değil dünya incisi bir kenttir. Adana başkadır. Her yerde söylerim bunu ama ne yazık ki hak ettiği bir düzeyde değildir. Son yıllarda geri vitese takmış giden bir kentimiz var. İnşallah mevcut hükümetinde desteğini alarak kentimizi hak ettiği noktaya taşırız.” ifadelerini kullandı.  

GÜLAÇTI: DEMOKRASİ ADINA BAŞARILI BİR SEÇİM

 Ardından ise, gündem dışı söz alan Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı,  ülke genelinde demokrasi adına başarılı bir seçim geçirildiğini söyledi. Gülaçtı, “Hem Adana’mızda  hem de ülkemizde demokrasi adına çok başarılı bir seçim geçirdik. Sahada siyasi bir rekabet olsa da bunu özellikle Adana’da kişisel rekabete, kişisel hırsa dönüşmeyen dostluk içerisinde başarılı bir seçim geçirdik. Bu meclis çok kıymetli insanlardan oluşmaktadır.” diye konuştu.

FİKİR AYRILIKLARI OLABİLİR

Kendilerinin Adanalıların temsilcisi olduğunu dile getiren Gülaçtı, “Bizler buraya farklı ilçelerden gelmiş olsak da omuzlarımıza ağır bir sorumluluk yükleyen Adanalı hemşerilerimizin birer temsilcisiyiz. Farklı partilerden olsak da, farklı ittifaklardan olsak da  hepimiz burada 5 yıl boyunca omuz omuza çalışıp Adana’nın sorunlarını sıkıntılarını hemşerilerimizin dertlerini çözmek için beraber omuz omuza verip fikir birliği yapacağız. Fikir ayrılıkları zaman zaman olabilir. Doğruyu bulmak için zaman zaman tartışacağız. Herkesin elinden geleni yapacağına inanıyorum. Meclisimizin Adana’mıza vatanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇETİN: YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN

Çukurova Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Soner Çetin, yeni dönemin herkese hayırlı olmasını temenni etti.  5 yılda bir demokrasi şöleni yaşandığına dikkat çeken Çetin, “Yeni dönem hepimize hayırlı uğurlu olsun. 5 yılda bir, bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Acısıyla tatlısıyla bir seçim dönemini atlattık. Şimdi Adana’nın meclisi oluştu. Adana’nın belediye başkanları belirlendi. Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere, tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize başarılar diliyorum.” dedi.

UYUMLU ÇALIŞMA

5 yıl boyunca uyumlu bir çalışma yaşadıklarına dikkat çeken Çetin, aynı uyumun bu dönemde gerçekleşmesini isteyerek, “Geçtiğimiz dönem son derece uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Sayın Hüseyin Sözlü’ye de 5 yıl boyunca verdiği hizmetler için çok teşekkür ediyoruz. Çünkü sevdalısı olduğumuz Adana’mıza hizmet edilmesi bizler için önemlidir. Kendisine teşekkür ediyor. Bundan sonra ki hayatında da başarılar diliyorum. Geçen dönem hem belediye başkanı olarak hem de meclis üyesi olarak Sözlü’ye her konuya destek verdiğimizi düşünüyorum. Bazı konularda parti tabanının eleştirilerini göze almak pahasına da olsa örneğin borçlanma konusunda ve diğer konularda her zaman sayın sözlünün arkasında olduk. Önemli uyum içinde bir çalışma sergiledik. Aynı uyumun aynı desteğin Sayın Karalar’a da verilmesini umut ediyorum. Yapılacak meclis içi seçimler konusunda da daha kucaklayıcı bir tavır izlenmesini umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

MERCİMEK: ADANA SEVDALISI OLMAK GEREKİR

İYİ Partili Recai Mercimek, şehrin gelişmesine katkı için Adana sevdalısı olmak gerektiğini söyledi. Mercimek, Yüreğir ilçesinin de büyükşehir belediyesinden gereken ilgiyi görmesini beklediğini ifade ederken Başkan Karalar, konuşmasının arasına girip “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır” diye cevap verdi.

 

ÇAY: HİZMETTE DEVAMLILIK ESASTIR

MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, hizmette devamlılığın esas olduğunu anlatarak, geçen dönem Büyükşehir Belediyesi ile yürüttükleri kırsal kalkınma hamleleri arasında yer alan ve 12 köyü kapsayan çilek yetiştiriciliği için fide dağıtımına geç kalındığını söyledi. Çay, çilek yetiştirmek için acilen 142 vatandaşa fide verilmesini bunun için de yaklaşık 1 milyon 332 bin TL dolayında ihale açılması gerektiğini hatırlattı. 

 

OTURUMA ARA VERİLDİ

Konuşmaların ardından 5 gündem maddesinin yer aldığı oturuma ara verildi.  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile  Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir yanyana oturarak basın mensuplarına poz verdi. Ara verilen oturum 18 Nisan Perşembe Günü saat 10:00’da tekrar toplanarak, meclis katiplerini, başkanvekilini, encümen üyelerini, ihtisas komisyonları üyelerini seçmek ve faaliyet raporu ile denetim komisyon raporunu görüşmek için toplanacak.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Meclis oturumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan  Başkan Zeydan Karalar, mecliste ilk günün heyecanını yaşadıklarını söyledi. Karalar açıklamasına şöyle devam etti;

“İlk günün heyecanı var. Adana’ya hizmet etmeye, çalışmaya ve kenti güzelliklerine kavuşturma arzu ve heyecanı var. 30 yıl sonra CHP yeniden seçimi almış oldu esasında ama o dönem partiler ayrı ayrı yarışıyordu, ancak bu son seçimde iki farklı ittifak karşı karşıya geldi. Seçimi her ne kadar ‘Millet İttifakı’ olarak biz kazansak da Adana bir bütün olarak birleşti. Daha önce hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun insanlar ‘Adana İttifakı’nda buluştu.”

ZOR SIKINTILI SÜREÇ

Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçileceğine dikkat çeken Başkan Karalar, “Yeni dönemde işimiz çok zor ve gerçekten de çok sıkıntılı günler yaşayacağız ama bunları da yine hep birlikte aşacağız. Millet bizi kendisine hizmet etmemiz için seçti ama ben hemen her fırsatta şunu söylüyorum; belediyenin mevcut durumunu açık ve net bir şekilde ortaya koymak zorundayım. Borç durumunu, gelir ve giderlerini söylemek durumundayım. Her ay 50-60 milyon liralık bir açığın söz konusu olduğunu da dile getirmek zorundayım. Çünkü vatandaş; ‘Zeydan yapar’ diyor ve bize ciddi bir güveni var. Benim de belediyenin bugünkü pozisyonunu halkımla paylaşmam gerekiyor. Hüseyin Sözlü ve daha önce görev yapan diğer tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz. Adana’ya hizmet etmeye çalıştılar. Ama bizim yönetim mantalitemiz çok farklı. Biz parayı yani kaynakları çok daha verimli kullanacağımızı, olmayan parayı da harcamayacağımızı söylüyoruz. Bugün belediyenin karşı karşıya kaldığı borç yükünden kurtulabilecek miyiz? Elbette ki kurtulacağız çünkü halk, bize kendine hizmet etmek için seçti” diye koştu. 

SAYISINI BEN DE BİLMİYORUM

Bankamatikçilerin sayısı hakkında sorulan soruyu da yanıtlayan Başkan Karalar, “Ne kadar ‘bankamatikçi’ var, açıkçası bunu ben bilmiyorum. Şuan için net bir rakam telaffuz edemem. Ama ‘var mı?’ diye sorarsanız; size olmadığını söyleyemem. Gürsel Tekin’in, söz konusu kişilerin işten çıkartılmalarına yönelik tarafımıza herhangi bir konuşmamız olmadı. Muhtemelen Adana’dan giden haberleri onlar da kamuoyuyla paylaşmış oldular. Belediyelerde ‘bankamatik memurları’nın olabileceği, özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’nde de bu sayının fazla olduğunu biliyoruz. Ancak herhangi bir rakam vermemiz söz konusu değil. Biz de kendimize göre bir inceleme yapacağız. Tespit ettiklerimiz isimleri de kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMADAN PARA ALANLAR

Çalışmadan para alanlara müsama göstermeyeceklerinin altını çizen Başkan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü:

“‘İşçi kıyımı’nı Zeydan Karalar’a sorarsanız, bu havada kalan ve Zeydan Karalar’a hiç sorulmaması gereken bir soru olur. Zeydan Karalar, hayatının ilk 15 yılı hariç, 43 yılını yöneticilikle geçirmiş bir insan ve hayatının hiçbir aşamasında da işçi kıyımı yapmamış. Ama belediyenin bu kadar borç yükü altındayken de çalışmadan para alanlara eğer bir müsamaha gösterirsek Adanalı bizi affetmez.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.