TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş, “Mera ıslah ve Amenajman Projesi”nin açılış törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Karataş ilçesine bağlı Kesik Mahallesi'nde gerçekleştirilen "Mera Islah ve Amenajman Projesi"nin açılış töreni Vali Mahmut Demirtaş ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirtaş, “Mera ıslah ve Amenajman  Projesi”nin açılış törenine katıldı

ADANA (İLKHABER) - Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Karataş ilçesine bağlı Kesik Mahallesi'nde gerçekleştirilen "Mera Islah ve Amenajman Projesi"nin açılış töreni Vali Mahmut Demirtaş ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin açılış törenine, Vali Mahmut Demirtaş ve Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un yanı sıra Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yumurtalık Kaymakamı ve Karataş Kaymakam Vekili Asalet Karabulut, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üreticiler katıldı.

TUNÇ: İLAVE 100 TL DESTEK VERECEĞİZ

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin'in açılış konuşmasıyla başlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın konuşmasıyla devam eden "Mera Islah ve Amenajman Projesi"nin açılış  töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, küçükbaş hayvan üreticilerine ödenen 25 TL'lik desteğe ek olarak 100 TL ek ödeme yapılacağını belirtti. Türkiye'de 45 milyon küçükbaş, 18 milyon civarında da büyükbaş hayvan bulunduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Tunç, bu sayıları arttırmak ve 2023 yılına kadar 100 milyona çıkarmak için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını  ifade etti.

DEMİRTAŞ: 27 BİN DEKARLIK ALANI ISLAH ETTİK

Vali Mahmut Demirtaş ise projenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Adana genelinde bu güne kadar 27 bin dekarlık alanın ıslah edildiğini, 470 bin dekarlık alanın daha ıslah edileceğini ifade etti. Vali Mahmut Demirtaş konuşmasında, “İnsanını, toprağını ve suyunu layıkıyla değerlendiremeyen ülkelerin kalkınması mümkün değildir. Bizler bu gerçekten hareketle, devletimizin destekleriyle bu konuda elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz. Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Dile getirilen konuşmaların ardından, "Yem bitkisi yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, mevcut meraların iyileştirilmesi, hayvancılığın ihtiyacı olan kaba yem üretiminin artırılması, meraların amenajman planlarına göre otlatılması, üreticilerin yeni bilgilere ulaşımını hızlandırarak hayvancılığın karlı bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan projenin açılış töreni, üreticilerin hayvanlarını ıslah edilen meraya bırakmalarıyla son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.