TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soner Çetin mazbatasını aldı

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Soner Çetin mazbatasını aldı

Hande MUŞTU – Rukiye UYANIK

ADANA(İLKHABER)- Çukurova Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Soner Çetin, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

Mazbata törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Ümit Remzi Atay, 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çukurova Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilen Soner Çetin mazbatasını aldı. Çetin mazabatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada yüksek oranda oy aldığını belirterek “30 Mart 2014 seçimlerinde ,  yüzde 44 oy oranıyla tarihi rekorla Çukurova İlçemizde seçimleri almıştık. Yüzde 44 oy almamıza rağmen herhangi bir itiraz olmamıştı. Şimdi yüzde 60’a yakın oyla seçimi kazandık ama maalesef itirazların ardı arkası kesilmedi” dedi.

Seçim sonucunda yapılan itirazların başka nedenleri olduğunu ifade eden Çetin “Stratejik olarak Türkiye’nin her yerinde böyle net sonuçlarla alınan yerlerde de özellikle itirazlar yapıldığını tahmin ediyoruz. Neden? Sadece İstanbul kalmasın. Sadece İstanbul kalırsa dikkat çekecek ama her tarafta itirazlar yapılıyor ki bu iş normalmiş gibi görünsün” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bir maganda kurşunuyla hayatını kaybeden CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ziyacan Dedeoğlu için üzüntüsünü de dile getiren Çukurova Belediye Başkanı Çetin “Sevinçliyiz ama bir o kadar da içimiz buruk. Partimizin Gençlik Kollarından 22 yaşında pırıl pırıl genç bir kardeşimizi kaybettik. Dolayısıyla dün 2 buçukta olan törenimizi bugüne erteledik. Bunu vakur bir şekilde karşıladığınız, aşırı sevinç gösterileri yapmadığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Partisinin seçimde Adana genelinde başarılı olduğuna da dikkat çeken Çetin konuşmasına şöyle devam etti:

 “Sizlerin desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanımızın diğer belediye başkan adaylarımızın, örgütümüzün, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın, bütün partililerin  ve gönüllü yol arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile Türkiye de oyunu en fazla arttıran 3. belediye başkanı seçildim. Büyükşehir Belediyesi’ni çok büyük bir farkla Sayın Zeydan Karalar  kazandı.

Seyhan’da Akif Kemal Akay Başkanımızı gerçekten yüksek bir oy oranıyla bir zafere imza attı. Ceyhan’da Kadir Haydar aynı şekilde çok iyi bir oy oranıyla seçim kazandı. İmamoğlu’nda Kasım Karaköse aynı başarıyı gösterdi.

Yıllardan  sonra İmamoğlu ilçesini de Ceyhan’ı da CHP aldı. Millet ittifakının birbirinden değerli adayları her ilçemizde vardı. Gerek CHP gerek İyi Parti’li adaylarımızın hepsini yürekten tebrik ediyorum.

Biz isterdik ki diğer ilçelerdeki değerli arkadaşlarımız da seçimde başarılı olunsaydı. Seçimde başarılı olan yol arkadaşlarımızla, başta büyükşehir

başkanımız ve diğer başkanlarımızla uyum içerisinde güzel bir çalışmaya imza atacağız. Adana’yı çok güzel günler bekliyor. Bundan emin olun”

Gazetecilerin İstanbul seçim sonuçları ile ilgili sorusuna ise, “İstanbul seçimleri bizim gözümüzde bitmiştir. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bunun önüne geçmek mümkün değildir. Mazbata alındıktan sonra bir itiraz hazırlığı olduğunu biliyorum. Ama ben hukukçuyum tam kanunsuzluk durumu olmadıktan sonra seçimlerin yeniden yapılması yönündeki başvuru kesinlikle değersizdir. Öyle bir durum söz konusu değildir. İstanbul bitmiştir. Ekrem İmamoğlu hayırlı uğurlu olsun“ şeklinde cevap verdi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ayrıca mazbata töreninde kendisine gönderilen çiçekler yerine Türk Eğitim Vakfına veya diğer hayır kurumlarına bağış yapılmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.