TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Final gibi maç

Mavi-Lacivertliler bugün konuk edeceği Ümraniyespor’u tarihinde ilk kez yenerek hem tırmanışını sürdürmek hem de Play-Off potasına girmek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Final gibi maç

F. Metin MARACI

ADANA (İLKHABER)- Adana Demirspor, final gibi bir maça çıkıyor.

Teknik Direktör Ümit Özat’ın göreve gelişinden sonra iyi bir grafik çizen Şimşekler, belki de bu sezonun en önemli maçı için hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklemeye başladı.

Geçen hafta oynanması gereken, ancak Ümraniyespor’un aynı hafta Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçının olması nedeniyle bugüne ertelenen karşılaşma için nefesler tutuldu.

Mavi-Lacivertli takım, bugün kazandığı takdirde büyük avantaj elde edecek. Adana Demirspor kazanması durumunda puanını 47 yaparak altıncı sıraya yükselecek ve kendini Play-Off potasına sokmuş olacak. Final niteliği taşıyan karşılaşmada Ümraniyespor’u ağırlayacak olan Adana Demirspor’un bugün en büyük kozu her zaman olduğu gibi taraftar olacak. Hafta içi olmasına rağmen bu kritik maçta taraftarların tribünleri doldurması bekleniyor.

SİFTAH PEŞİNDE

Adana Demirspor, konuk edeceği Ümraniyespor karşısında siftah yapmanın da hesaplarını yapıyor. Ligde, 2’si 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda olmak üzere 5 kez karşılaştığı rakibini bugüne kadar yenemeyen Mavi Şimşekler, şeytanın bacağını da kırmak istiyor. Ümraniyespor’la oynadığı maçlardan sadece 2 beraberlik çıkarabilen Şimşekler, 1’i Adana’da olmak üzere 3 kez mağlubiyet aldı. Mavi-Lacivertli ekip oynanan 5 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırırken, rakibinin 8 golüne de mani olamadı.

İki takım tarihlerindeki ilk karşılaşmalarını ise 7 Ağustos 2016 tarihinde tarafsız sahadaki hazırlık maçında yaptı. Bu hazırlık maçını da konuk Ümraniyespor 1-0 kazandı.

İSTİKRARLI YÜKSELİŞ

Adana Demirspor Ümit Özat’ın göreve gelmesiyle istikrarlı bir grafik çizmeye başladı. Mavi-Lacivertli ekip, Yılmaz Vural’dan görevi devralan Özat’la çıktığı 7 maçta sadece 1 yenilgi aldı. Ümit Özat’ın göreve geldiği ilk hafta deplasmanda İstannbulspor’a 2-0 kaybeden Şimşekler, o günden sonra oynadığı 6 maçı da kaybetmedi. Mavi-Lacivertliler, Ümit Özat yönetimindeki son 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik elde etti. Demirspor, son üç maçında ise sahadan gülerek ayrılmayı bildi.

Konuk Ümraniyespor ise 3 maçtır kazanamıyor. Kırmızı-Beyazlı İstanbul temsilcisi sahasında oynadığı ve 4-0 kazandığı Kardemir Karabükspor karşılaşması sonrasında çıktığı 3 lig maçından 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Ümraniyespor, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da sahasında Akhisarspor’a mağlup oldu.

DÜDÜK GENÇERLER’DE

5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçta Manisa Bölgesi’nden Koray Gençerler düdük çalacak. Gençerler’in yardımcılıklarını Trabzon Bölgesi’nden Serdar Diyadin ile Özgür Ertem yapacak. Eskişehir Bölgesi’nden Turgut Doman ise maçta dördüncü hakem olarak görev alacak.

GENÇERLER İLE 11. MAÇ

Süper Lig Hakemi Koray Gençerler, bugüne kadar Adana Demirspor’un 10 maçını yönetti. Gençerler, bugün Adana Demirspor’un 11. kez maçını yönetecek. Koray Gençerler, Adana Demirspor’un 1’i 2. Lig, 1’i Türkiye Kupası, 8’i de Spor Toto 1. Lig maçında düdük çaldığı. Gençerler’in yönettiği 10 maçta Demirspor, 4 galibiyet, 4 beraberlik, 2 yenilgi alırken, 17 gol atıp 13 gol yedi. Tecrübeli hakem, Mavi Şimşeklerin Adana’da 6 maçına çıkarken, Demirspor bu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Koray Gençerler, yönettiği maçlarda kırmızı kartını kullanmazken, 10 maçta Adana Demirspor’a 22, rakip takımlara da 25 sarı kart gösterdi.

Adana Demirspor teknik patronu Ümit Özat ile Ümraniyespor çalıştırıcısı Ahmet Taşyürek ilk kez karşı karşıya gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.