TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin turizmde hareketlendi

Tarihi dokusu ve hoşgörüsüyle Mardin’de huzur ve güvenin doğmasından sonra binlerce yerli-yabancı turist Nisan ayının başlarında akın akın Mardin’e gelmeye başladı. Mardin’de hava şartlarının normale dönmemesinden dolayı yerli ve yabancı turistler çocuklarıyla birlikte Mardin’in sokaklarını gezmeye devam ediyor. Mardin halkı, turist akınından memnun olurken, şehri gezdirecek rehberin fazla bulunmaması en büyük handikap olarak görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2019 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2019 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin turizmde hareketlendi

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Tarihi dokusu ve hoşgörüsüyle Mardin’de huzur ve güvenin doğmasından sonra binlerce yerli-yabancı turist Nisan ayının başlarında akın akın Mardin’e gelmeye başladı.

Mardin’de hava şartlarının normale dönmemesinden dolayı yerli ve yabancı turistler çocuklarıyla birlikte Mardin’in sokaklarını gezmeye devam ediyor. Mardin halkı, turist akınından memnun olurken, şehri gezdirecek rehberin fazla bulunmaması en büyük handikap olarak görülüyor.

BAŞKAN TUTAŞI: HER MARDİNLİ TURİZME KARŞI İYİ HAREKET ETMESİ GEREKİR”

Üçüncü kez Belediye başkanlığı koltuğuna oturan Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaş, turistlerin her dinden ve her dilden vatandaş ile tanışmasının Mardin için çok süyük önem arz ettiğini söyledi. Tutaşı, “Şehrimize yerli yabancı turist gelmesi elbette bizlere mutlu ediyor. Her esnaf  gelen turiste karşı güler yüzlü ile karşılaması gerekir ve vatandaşlık görevi gereğidir. Bizzat sık sık çarşılara çıkıp gelen yerli, yabancı turistle bende ilgileneceğim ve çarşıdaki esnafları denetlemiş olacağım. Özellikle tek isteğim esnaflarımızdan temizlik konusunda şehrimize büyük bir hassasiyetle herkes görev bilinciyle hareket etmesidir” dedi.

BAŞKAN TUTAŞI: 2019 YILI TURİZM’DEN UMUTLUYUZ

Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, 2018 yılındaki turist sayısından bu yıl yüzde yüz artış olacağına inandıklarını, geçen yıl 300 binden fazla turist gelmişken bu yıl iki katı artış beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.