TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP Kalesini AK Parti’ye kaptırdı

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2019 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 HDP Kalesini AK Parti’ye kaptırdı

 ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Mardin'de HDP'nin 'kalesi' olarak görülen Dargeçit ilçesinde AK Parti'nin adayı Mehmet Cüneyt Aksoy belediye başkanlığını kazandı.

           Mardin’in Dargeçit İlçe Belediyesi el değiştirdi. 2014 seçimlerinde, HDP 8600, Ak Parti ise 2600 oy almış ve HDP Belediye başkanlığına Zeynep Sipcik seçilmişti. 2019 yerel seçimlerinde ise Ak Parti oylarını 6664 yükselterek HDP’nin kalesi olarak bilinen Dargeçit ilçesinde belediye başkanlığını kazandı. HDP ise 5959 oy aldı.

          AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Mardin’de HDP’nin kalesi olarak görülen Dargeçit ilçesinde AK Parti’nin adayı Mehmet Cüneyt Aksoy, oyların yüzde 50,59’unu alarak resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçildi.

       Dargeçit Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç, ilçe halkının Mehmet Cüneyt Aksoy’un belediye başkanı olmaya ikna ettiğini, Aksoy’un her kesime hitap eden, bölgede sevilen ve saygı duyulan bir aileye mensup olduğunu söyledi. İlçe Başkanı Kılıç “Gençlerimizin kötü yola girmelerine artık izin vermeyeceğiz. Bunun için devletimizin desteğine ihtiyacımız var. Genç ve yoğun bir nüfus ve işsizlik had safhada .İstihdam yaratacak yatırımlara ihtiyacımız var” dedi.

       Ak Parti İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde tebrikleri kabul eden genç ve dinamik,Bölgede çok sevilen yeni  Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Dargeçit ilçesinin en büyük ihtiyacının huzur olduğunu söyledi. Dargeçit ve çevresinde işsizliğin büyük boyutlarda olduğuna vurgu yapan Aksoy “ Seçim çalışmaları esnasında ev ev dolaştım. Bir evde 3 genç. Lise, yüksekokul ve üniversite mezunu 3 kardeş. 3’ü de çalışmıyor. Üzücü bir durum. Ekonomik özgürlüğü olmayan bir toplum hayatını idame ettirmede zorlanır. İlçemizde en önemli ihtiyacımız olan huzur ortamı sağlandı. Bundan sonra gençlerimizi hayata bağlayacak istihdam alanları  yaratmamız gerekir. Bunun için devletimizin desteğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

İlçemiz ve köylerimiz sıcak asfaltla tanıştı

       İçişleri Bakanlığının finans desteği ile ilçede 18 milyon liralık asfaltlama yapıldığını kaydeden Aksoy, 6 km kaldırım, 3 park 5 yüz kişilik konferans ve çok amaçlı salon yapıldığını, 10 dönem alan üzerinde ise Dicle Kalkınma Ajansı destekli içinde, açık hava tiyatrosu, süs havuzları, oyun alanlarının bulunduğu donanımlı bir parkı hayata geçirecekleri müjdesini verdi.

   İlçede ne varsa kırsalda da olacak

 AK Parti’nin kurulduğundan beri ilk defa Dargeçit'te kazandığını söyledi. Seçim boyunca vatandaşların görevini yaptığını ve kendilerine güvendiğini aktaran Aksoy, “İnşallah mazbatayı alır almaz yeni bir döneme gireceğiz ve halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Her zaman ve her anda bu milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu halk hizmete susamıştı. Kayyum döneminde tabi güzel hizmetler oldu. İnşallah bundan sonraki 5 yıllık süre zarfında da daha güzel hizmetler bekliyor Dargeçit. Yarın inşallah kırsal mahallelerden hizmetler başlayacağız. Hiç zaman kaybetmeden işleri devam ettireceğiz. İlçe merkezinde ne varsa kırsal mahallelerde olacak. Partiler üstü bir hizmet anlayışımız olacak.” dedi. 

  Sağlık Turizmi

       Dicle Nehri üzerinde kurulan Ilısu Barajı’nın avantajlarını en iyi şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirten Aksoy “Ilısu Baraj Havzası etrafında açılan sondajlarda soğuk suya rastlanmadı. Her tarafta termal sıcak su çıkıyor. Bunu sağlık turizmine dönük değerlendirmeyi düşünüyoruz. Ilısu barajı üzerinde balıkçılık, su sporları alanında istihdam yaratıcı ve ilçeyi dışa tanıtacak yatırımlarımız olacak” şeklinde konuştu

           İş dünyasını yatırıma davet ediyoruz.

        Dargeçit ilçesinden çevre ilçelere, tekstil alanında çalışmaya giden gençlerin, ilçede yapılacak yatırımlarda daha verimli ve etkin olacaklarına vurgu yapan Aksoy, “İlçede huzur ortamı sağlandı. Ilısu havzasında yatırım yapacakların karlı çıkacak. Ucuz işgücü ve yetenekli gençlerimiz var. Tekstil alanında yatırım yapacak iş insanlarına belediye olarak her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

                İlçe giriş çıkışları açık tutulsun

  İlçe giriş çıkışlarını 24 saat açık hala getirmesinin ilçe halkının güvenini ve huzur ortamının sağlandığını göstergesi olacağını sözlerine ekleyen Aksoy “Sağ olsun halkımız bize güvendi. Bu konuda halkımıza minnettarız. İnşallah bu güveni boşa çıkarmamaya çalışacağız. Hamdolsun halkımız bizden yana tercihini kullandı. Gönüllerini bize açtı. Özellikle ekiplerimizle ziyaretlerimizde vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Eksiklikler üzerinde değerlendirmeler yaptık. Vatandaşlarımızın mesajlarını iyi okuduk. İlçemiz saat 18.00’da güvenlik nedeni ile giriş çıkış kapanıyor. İnşallah ilerleyen süreçte ilçemize 24 saat giriş ve çıkışlar olacak. Dargeçit’te huzur hakim olacak” diye konuştu. 
       Dargeçit İlçe Belediye Başkanlığını, verecekleri hizmetlerle ve vatandaşlarla kurdukları  diyalog sayesinde başka partiye kaptırmayacaklarını ifade eden Aksoy,  gerçek hizmetin nasıl yapıldığını gören halkın, hem ilçelerine, hem gençlerine sahip çıkarak, boşa harcanan zamanı telafi edeceklerini sözlerine ekledi. Aksoy, “Hedefimiz İlçemizin tüm cadde ve sokaklarını kilit parke döşemek, ailelerin huzur ve güven içinde oturabilmeleri için her mahalleye parklar yapmak, Millet Bahçesini çok acilen yaptırıp hizmete sokmak, tarihleri ile ünlü olan Dargeçit’in tüm çarşılarını restore etmek, şehirlerde doğalgaz varsa neden Dargeçitte olmasın?  Doğalgazı Dargeçit’e getirmek, Dargeçit halkımızı bıktıran elektrik kesintilerini dile getirip iyileştirmek, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirerek sporun ilçemizde yer alması, Dargeçit ilçemizin kızları ve gençlerine mesleki eğitim kursları açtırıp kazanç sağlamalarına yardımcı olmak. Dargeçit, bugüne kadar terör yüzünden devletin çiftçilere verdiği destekten mahrum kalmıştır. En kısa zamanda çiftçilerimize destek olmak üzere çeşitli projeleri yapıp hayata geçirmek, Dargeçit sağlık konusunda da çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bir enjeksiyon yaptırmak için vatandaş Dargeçit’ten Midyat’a gitmek zorunda kalıyor. Bu soruna çözüm getireceğiz. Sayın valimiz ve Sağlık müdürü ile birer görüşme yapıp devletin sağlık konusunda verdiği  desteği ilçemize getirmesini sağlayacağım.   .

             MEHET CÜNEYT AKSOY KİMDİR.?

 Mehet Cüneyt Aksoy 1976 yılında Midyat ilçesinde doğdu. İlk okulu Sümer’de, orta okulu Midyat ilçesinde, lise öğrenimini ise Midyat İmam Hatip’te tamamladı.

Aksoy 1994  yılında Sümer Belediyesinde baş katip olarak göreve başladı.2008 yılında Anadolu Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetim Bölümünü de bitirdi.

2013 yılında görevde yükselme sınavını kazanarak yazı işleri Müdürü olarak atanan Aksoy  2014 yılında Dargeçit Belediyesinde  Yazı işleri Müdürü olarak  göreve devam etti. 2017 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bölümü’nde tezli yüksek lisansını tamamladı. Aksoy evli 6 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.