TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir seçimine itiraz

Büyükşehir Belediyesini açık ara farkla kazandıklarını belirten Karalar, "Bu oyların tamamı aleyhimize çıksa bile fark kapanmaz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2019 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2019 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
 Büyükşehir seçimine itiraz

Bayram BULUT

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Millet İttifakı adayı CHP'li Zeydan Karalar, Cumhur İttifakı'nın Adana'da 56 bin geçersiz oyun yeniden sayılması için seçim sonuçlarına itiraz ettiğini belirtti.

 

KARALAR: 140 BİN FARK KAPANMAZ

Büyükşehir Belediyesini 140 bin farkla aldıklarını belirten Karalar, "Bu oyların tamamı aleyhimize çıksa bile fark kapanmaz. Ama mazbatanın gecikmesinin sebebi bu itirazdır. Bu itiraz da usulsüzlükleri örtmek anlamına mı geliyor?. Biz sadece hakkaniyetli iş yapıyoruz. Bu nedenle de halkın temayülünün doğru yansıması için çabalıyoruz. Yüreğir’de de ufak bir problem var. Başvuruda bulunduk, sonuçları bekliyoruz"

 

 “BÜYÜKŞEHİRİ KARALAR VE KADROSU YÖNETECEK”

Adana Büyükşehir Belediyesini Zeydan Karlar ve kadrosunun yöneteceğinin altını çizen Karalar, “Benim adıma kimse konuşamaz, işime kimse karışamaz. Biz kim emek harcıyorsa, kim çalışıyorsa siyasal görüşüne bakmaksızın onları koruyacağız. Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllardır emek vermeden maaş alanları da memleketin sırtında yük olarak bırakmayacağız” dedi.

 

ADANA (İLKHABER) - Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar, seçim değerlendirmesi yaptı.  Karalar, “Biz açık farkla Büyükşehir Belediyesini aldık ama ilçelerin bir bölümünde çok küçük farklarla kaybediyoruz gibi görünüyor” dedi.

CHP Adana İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına CHP Adana  İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ile Ayhan Barut, CHP Seyhan Belediyesi Başkan Adayı Akif Kemal Akay ve CHP Yüreğir Belediyesi Başkan Adayı Kamuran Karaca katıldı. Toplantının açılış konuşmasını CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptı. Çelebi, kararlı, dirençli, sabırlı bir şekilde çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ AÇIK ARA FARKLA ALDIK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediyesinde geçersiz oylara itiraz ettiklerini söyledi. Rakibi ile arasında yaklaşık 140 bin oy farkı bulunduğunu hatırlatan Karalar,  “Biz Büyükşehir Belediyesini açık ara farkla aldık. İlçelerde ise çok küçük farklarla kazanıyoruz ya da kaybediyoruz gibi görünüyor. Yüreğir’de ise çok az bir oy farkı var. Yaklaşık 3 bin 600 olan oy farkı, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) verilerine göre bin 600'e kadar düştü. Aslında bu bir takım işlemlerin yapıldığı anlamına geliyor.” dedi.

 BİZ SADECE HAKKANİYETLİ İŞ YAPIYORUZ

Oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirten Karalar, “Orada arkadaşlarımız oyların yeniden sayılmasını talep ettiler. İlçe Seçim Kurulu toplandı ve muhtemelen baskılardan dolayı hakim, oy sayımını iptal etti. Oyların tümünün sayılması gerekiyordu ancak 1. Seçim Bölgesi dışında geçersiz oyların sayılması kararı alındı. Gece saatlerinde ise alelacele sayım kararı iptal edildi. Eğer herhangi bir tereddüt yoksa, fark yeterince büyükse neden bu zorlamalara kalkışılıyor? Dün de gerçekten bir telaş vardı.  Devlet kadrolarında bizim kimsemiz yok. Biz sadece hakkaniyetli iş yapıyoruz. Bu nedenle de halkın temayülünün doğru yansıması için çabalıyoruz.” diye konuştu.

YÜREĞİR’DE DE UFAK BİR PROBLEM VAR

Seçimlerin zorlu süreçler olduğunu dile getiren Karalar, seçim sonuçları konusunda bazı tereddütler yaşandığını vurgulayarak, “Biz açık farkla Büyükşehir Belediyesini aldık ama ilçelerin bir bölümünde çok küçük farklarla kaybediyoruz gibi görünüyor. Kimsenin hakkının yenmesini istemiyoruz. Ciddi manada bu işin üzerinde çok durduk ve oylarımıza büyük oranda sahip çıktık. Ama Yüreğir'de ufak bir problem var. Bizim talebimiz, oyların 1. bölgede, kurulun verdiği kararın onaylanması. Arkadaşlarımız YSK'ye başvurdu, onun haberini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR SEÇİMİNE İTİRAZ

MHP tarafından büyükşehir seçimlerine yapılan itiraz konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Karalar, “Büyükşehir Belediyesinde geçersiz oylara itiraz etmişler. Yaklaşık 140 bin oy farkı var. Biz de itiraz edebilirdik, bu farkın daha da yüksek olmasını bekliyorduk ama buna gerek yok. Geçersiz oylar 56 bin civarında, tamamı onlara çıksa 140 binlik farkı kapatmaz.” diyen Karalar, bir gazetecinin "Mazbatanızı ne zaman alacaksınız?" şeklindeki sorusuna ise, "Bilmiyorum. Mazbatayı verdiler de almadık mı?” şeklinde yanıt verdi.

“BÜYÜKŞEHİRİ KARALAR VE KADROSU YÖNETECEK”

Adana Büyükşehir Belediyesini Zeydan Karlar ve kadrosunun yöneteceğinin altını çizen Karalar, “Benim adıma kimse konuşamaz, işime kimse karışamaz. Biz kim emek harcıyorsa, kim çalışıyorsa siyasal görüşüne bakmaksızın onları koruyacağız. Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllardır emek vermeden maaş alanları da memleketin sırtında yük olarak bırakmayacağız” dedi.

 

EKMEK ÇIKIYOR

Seçimden bir gün sonra halk ekmeğinin çıkmadığı sorusuna ise Başkan Karalar, “O gün ekmek çıkmadı haberimiz var. Ama bir gün sonra ekmekler tekrar çıkmaya başladı. Salı günü halk ekmeği üretimi devam etti” ifadelerini kullandı.

KARACA: YSK'YE YAPTIĞIMIZ İTİRAZIN SONUCUNU BEKLİYORUZ

Yüreğir’deki seçime itirazlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Yüreğir Belediye Başkanı Adayı Kamuran Karaca ise,  şunları söyledi;

“Yüreğir 1. bölgede oyların yeniden sayılmasını talebimizi, İlçe Seçim Kurulu 5'e 2 çoğunlukla kabul etti. Ama bir türlü gece geç saatlere kadar sayıma geçilmedi. Alınan karar ortadayken 1. bölgede torbaların tümünün sayılmasına geçilmedi. Biz bu süreç içerisinde gece geç saatlerde, İl Seçim Kuruluna itiraz edildiğini, oradan da sayımın iptaline yönelik karar çıktığını sabah öğrendik. Bu karara biz YSK'ye itiraz ettik çünkü ortada İlçe Seçim Kurulunun almış olduğu, oyların yeniden sayılması şeklinde çoğunluk kararı var. Şu anda YSK'ye yaptığımız itirazın sonucunu bekliyoruz.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.