TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karnaval başlıyor

Nisan ayının en güzel olduğu şehirdir Adana… Nisan ayı ile birlikte bütün Adana bir başka kokmaya başlar. Bütün sokakları mis gibi portakal çiçeği sarar. Büyülüdür portakal çiçeği kokusu…

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karnaval başlıyor

 

Emre EKİCİ

ADANA(İLKHABER) - Büyülüdür portakal çiçeğinin kokusu, ruhunuzu sarar ve canlanırsınız, gençleşirsiniz. Kısaca Nisanda Adana bir başka güzeldir.

Bereketli toprakları, 4 mevsimin en güzelinin yaşandığı yemyeşil doğası, kebabıyla, şalgamıyla ününü sınırlarının dışına duyuran zengin yemek kültürü ve misafirperver sıcakkanlı insanlarıyla Türkiye’nin gastronomi alanında yükselen değeri olan Adana’yı portakal çiçeğinin büyülü kokusu sarmış durumda.

İşte o büyülü kokunun tüm kenti sardığı Nisan ayında 2013 yılından bu yana yurtiçinden ve yurtdışından gelen on binlerce kişiye tattıran Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” yarın başlıyor.

Bu yıl 7’incisi düzenlenen Nisan'da Adana'da – Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı her yıl düzenlediği yüzlerce etkinlikle Adana’yı büyük bir şölen alanına çeviriyor.

3-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek karnaval boyunca; kültür ve sanatsal aktiviteler, sergiler, söyleşiler, kapalı mekan organizasyonları, imza günleri, tanıtımlar, çeşitli açık hava atölyeleri yapılacak, sportif gösteriler düzenlenecek ve aynı zamanda lezzet istasyonları oluşturularak Adana’nın dünyaya mal olmuş tatları katılımcılara sunulacak.

Ayrıca bu yıl ünlü sanatçıların yer alacağı açılış ve kapanış konserleri, Hintli Mumbai Danceworx topluluğunun gösterisi, Kostümlü Gösteri Grupları Korteji, Motorize Ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, Su korteji, Türkiye’nin her yerinden 300 pilot ile gelecek olan Türk Choppers MK Merkezpark’taki Motosiklet Senfonisi, Türk Riders, VosFest ve Klasik Otomobil Kulübü gösterisi, Sokak Konserleri, Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatsal sergiler, Açıkhava dans ve spor gösterileri, Söyleşiler ve tiyatro aktiviteleri, Adana Kültürünü anlatan performanslar ve sanatsal gösteriler, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Kostümlü koşu ve anne-baba-çocuk koşusu, Moda Tasarım yarışması, Satranç Turnuvası, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Sanat Aktiviteleri, 0-5 yaş çocuklar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu ve TJK Pony Club başta olmak üzere etkinlikler düzenlenirken, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da renkli karnaval programında yer alacak.

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve 6 yılda dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” için geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,5 milyon insan Adana sokaklarında buluştu.

Sadece festival için şehir dışından gelenlerin sayısının 200 bin kişiyi bulduğu tahmin edilirken, kentteki tüm oteller doldu, boş oda kalmadı. Uçaklar ek seferler yaparken, festival boyunca Adana'daki kafe ve restoranlar da tıklım tıklım doldu. Festivalin şehir ekonomisine katkısının ise 100 milyon TL'yi bulduğu tahmin ediliyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da karnavalın simgesi haline gelen kostümlü kortej geçişi 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Herkesin büyük heyecan ve özlemle beklediği kostümlü grupların geçiş yapacağı kortej karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde ve Adana sokaklarında yapılacak. Saat 17:00’da başlayacak ve büyük coşku içinde geçmesi beklenen korteje rengarenk kostümlü binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Adana’nın büyülü kokusuna şahit olmak isteyenler, karnaval ile ilgili güncel duyurular www.nisandaadanada.com web-sitesinden, Facebook, Twitter ve Instagram’daki “Nisan’da Adana’da” isimli hesaplardan takip edebilir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.