TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akça: Sağlık ocaklarında aile danışma odaları açılmalı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Akça: Sağlık ocaklarında  aile danışma odaları açılmalı

ADANA (İLKHABER) - Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, Toplumsal Huzur için Aile Danışma Merkezi projesinin kapanış toplantısını, Aile (çocuk ve kadın) Danışma Merkezi  olarak bir yıldır hizmet veren dernek ofislerinde gerçekleştirdi.

ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça 12 ay süren projenin bir yıllık aktivitelerini sunum yaparak anlattı. Proje ortağı olan Yüreğir Belediyesi’nin kültürevinde gerçekleştirilen koruma-önleme eğitimleri hakkında bilgiler verdi. Eğitim uzmanı Psikolog Özge Tüzün ün "stres yönetimi ve öfke kontrolü" eğitimleri, merkezde yapılan birebir danışmanlık, çocuk istismarı davalarında müdahil olarak yer almak, psikolojik, hukuki ve sosyal destek, bir yılda başvuru sayısı ve nedenleri, eğitimlerde işlenen Evlilik öncesi nelere dikkat etmeli, eşler ve ebeveyn- çocuk ilişkileri nasıl olmalı, çocuklarımızı ihmal ve istismardan nasıl koruruz konularına değindi.

Çiğdem Akça, Yüreğir ilçesindeki 11 kültürevinde bir yılda yaklaşık 800 kişiye ulaştıklarını belirterek, “Birebir yaptığımız görüşmeler ve eğitim toplantılarından çıkan ortak istek "Aile danışma " birimlerinin her mahallede olması ve eşlerin rahatlıkla sorunları olduğunda ücretsiz, devlet kontrolünde olan sağlık ocaklarında bu birimlerin bulunmasıdır. Ayrıca evlerinden uzaklaştırma kararı çıkan  eşlere, aynı zamanda psikolojik tedavi için bir program kapsamında tedavi uygulamasının gerçekleştirilmesinin kadın cinayetlerinin önünü keseceği gerçeğidir. Aile Danışma Merkezimize yapılan bir yıllık başvurular göstermiştir ki bu merkezler ilimizde ve ülkemizdeki en büyük ihtiyaçlardandır. Aile Danışma Merkezimiz faaliyetine devam edecektir. En büyük dileğimiz bu merkezlerin yaygınlaştırılmasıdır. Yüreğir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Naci Kazan ve SODES uzmanı Sayın Filiz Gökçay a destekleri için çok teşekkür ederiz. İl Sivil Toplumla İlişkiler müdürü Sayın Recep Kurtoğluna ve herzaman yanımızda olan STK Başkanlarımız ve ÇKHD Ailemize çok teşekkür ederim." dedi.

Öte yandan SODES Topumsal Huzur için Aile Danışma Merkezi projesinin kapanış toplantısına, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, Yüreğir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naci Kazan, SODES uzmanı Filiz Gökçay, TKB Adana şube başkanı Dudu Nermin, Seyhan Kadın Meclisi Başkanı Sema Peynirci, Atlas Engelliler GSK Derneği Başkanı Zehra Eruçar, AKDAM Başkanı Dursun Önortaç, CKD Çukurova Şube başkanı Ayşe Soylu, CKD Seyhan Şube sekreteri Hüsne Mete, Dasp-Der Başkanı Berrin Ünlü ve ÇKHD yöneticileri katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.