TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıcı, sosyal medya takibi ile yakalandı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dolandırıcı, sosyal medya takibi ile yakalandı

Emre EKİCİ

ADANA (İLKHABER) – Adana’da 70 yaşındaki Cumali İ.’ye telefonla ulaşıp, kendilerini MİT mensubu olarak tanıtan dolandırıcılar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın talimatıyla ‘gizli bir operasyon’ yürüttükleri yalanına inandırıp bir evden 65 bin liralık altınını aldı. Polis, 100 güvenlik kamerasını inceleyip iz sürdüğü zanlıyı sosyal medyada bulup yakaladı.

Adana’da kendilerini MİT mensubu olarak tanıtıp, ‘gizli bir operasyon’ yürüttükleri yalanına inandırdıkları 70 yaşındaki Cumali İ.’ye telefonla ulaşıp, onu evden uzaklaştıran dolandırıcılar, 65 yaşındaki Esma İ.’ye; “Eşin şuanda sorguda. Evde altın olduğunu söyledi. Parmak izi için onları bize vermelisin” diyerek, 65 bin liralık altınını aldı. Polis, 100 güvenlik kamerasına ait 50 saatlik görüntüyü inceleyip, izini sürdüğü dolandırıcının kimliğini sosyal medyada tespit ederek yakaladı.

Adana’nın merkez ilçesi Yüreğir’e bağlı Yavuzlar Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre, Cumali İ.’ye cep telefonundan ulaşan bir kişi, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olarak tanıtıp, yaşlı adamı da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın talimatıyla gizli bir operasyon yönettikleri söyledi. Cumali İ.’ye; “Kimlik bilgilerin terör örgütlerinin eline geçmiş. Senin adına örgütsel faaliyetler yürütüyorlar” diyerek, yaşlı adamı evden uzaklaştırdı.

Cumali İ.’den ev telefonu numarasını alıp, bu kez 65 yaşındaki eşi Esma İ. ile de bağlantı kuran zanlılar yaşlı kadına; “Eşin şu anda emniyette ve onu sorguya aldık. Kocan, evde altın takılar olduğunu söyledi. Bir arkadaşı eve yönlendirip, onları parmak izi incelemesi için bize vereceksin” dedi.

Bunun üzerine Esma İ. de eşini kurtarmak için evdeki 65 bin lira değerinde olan; 7 adet Adana burması, 5 tüm altın, 2 adet yüzük, bir tektaş pırlanta, bir altın kolye ve bir de beştaştan oluşan altın yüzüğü poşetin içerisine koyup, eve gelen dolandırıcıya kendi elleriyle teslim etti. Dolandırıcılar, altınları alır almaz Esma ve Cumali İ. ile olan bağlantılarını kopartıp, telefonlarını da kapattı.

Yaşlı adamın eve gelip, yaşadıklarını eşine anlatmasıyla dolandırıldıklarını anlayan yaşlı çift hemen polise başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ilk iş olarak bölgedeki güvenlik kameralarına ait görüntüleri mercek altına aldı. 100 güvenlik kamerasına ait 50 saatlik görüntüyü inceleyen polis, önemli bir ipucuna ulaştı.

Yaşlı kadından içi altın dolu poşeti alan zanlının, olay yerine taksiyle gelip, yine taksiyle ayrıldığını tespit eden ekipler, önce güvenlik kameralarından ticari aracın plakasını belirledi, sonra da söz konusu arabanın izini sürdü. Şüphelinin araçtan indiği bölgedeki güvenlik kameralarını da inceleyen polis, şahsın girdiği evi tespit etti. Evde oturanların kimlik bilgileri üzerinden sosyal medyada tarama yapan ekipler, dolandırıcının da kimliğine ulaştı.

Bindiği takside kendisini; ‘Murat’ olarak tanıtan ve herhangi bir suç kaydı olmadığı için de sistemde ismine ulaşılamayan kişinin, Muzaffer Aydın olduğu ortaya çıktı. Sarıhamzalı Mahallesi’nde evine giderken yolda kıskıvrak yakalanan Aydın, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda ilk başta suçlamaları kabul etmeyen Aydın, güvenlik kameralarını görünce çözüldü ve her şeyi itiraf etti. Adliyeye sevk edilen Aydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.