TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözlü, Devlet el ele Adana çağdaş geleceğe

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sözlü, Devlet el ele  Adana çağdaş geleceğe

ADANA (İLKHABER) - Hüseyin Sözlü ve Hükümet, Adana’nın kalkınması ve daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi  için güç birliği yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı-Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, Eski Bakan Fatma Gül Demet Sarı, AK Parti Adana Milletvekilleri ve bazı ilçelerin Cumhur İttifakı  belediye başkan adaylarıyla birlikte Adana Valiliğini ziyaret etti. Bakan Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle birlikte, Adana’yı geleceğe taşıyacak projelere imza atacaklarını ifade etti. Bakan Murat Kurum, halihazırda iş birliği yapılan ve gelecekte beraber çalışılacak dev projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MASTER PLANI

Adana Valiliğinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Kurum, Adana için çok verimli inceleme ve görüşmeler yaptıklarını belirterek, önümüzdeki süreçte verilecek yeni hizmetlerle ilgili bilgi aktardı. Uygulaması devam eden ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek yeni yatırımların müjdesini veren Bakan Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını belirterek, “Bu  uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar. O master plan çerçevesinde biz de hem Büyükşehir Belediyemize, hem ilçe belediyelerimize, Seyhanımıza, Ceyhanımıza, Çukurovamıza, Yüreğirimize ve diğer ilçelerimize destek verilmesi suretiyle bu kentsel dönüşüm sürecini hep birlikte yürütmüş olacağız.

Daha önce aynı alan içinde Büyükşehir Belediyemizle birlikte, Göl Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm sürecini başlatmıştık.

Bu son aşamaya geldi. 630 hak sahibini içeren projeyle ilgili bütün sorunlar çözüldü ve ihalesini inşallah bu yıl çinde yapmak suretiyle vatandaşlarımıza buradaki etabı başlatmış olacağız” dedi.

METRUK SANAYİ SİTELERİ İÇİN 8 BİN DÖNÜM YENİ ALAN

Daha önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, yeni organize sanayi siteleri açılacağına dair verdiği bilgiyi destekler nitelikle açıklamalar da yapan Bakan Murat Kurum, şehrin içindeki metruk sanayi alanlarının 8 bin dönümlük yeni alana taşınacağını kaydederek, boşaltılan alanların millet bahçeleri ve sosyal donatı alanlarının bulunduğu, şehir yaşamına katkı sağlayacak projelerle değerlendirileceğini duyurdu.

Bakan Kurum, “Bu anlamda Adana Büyükşehir Belediyemize tam 400 dönüm alanı şehrin içerisindeki Hal’in taşınması için tahsis etmiştik ve bu süreç işletiliyor. TOKİ eliyle buraya ilk etapta 1000 ticari ünitenin inşaatı başlayacak ve talebe göre de etaplar halinde bu sanayi tesislerinin inşasını yapmak suretiyle şehrin içindeki o çöküntü alanlarını boşaltacağız. Adana’mız için çok önemli bir süreci de bu sayede başlatmış olacağız.

Sanayi alanlarının dışarı çıkarılması, şehrin içindeki o tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak adına da çok önemli.

YAĞMUR SUYU VE İÇME SUYU HATLARI ÇALIŞMALARI

120 bin vatandaşı, çiftçimizi ilgilendiren Seyhan Baraj Gölü etrafında 1/5000 ölçekli nazım imar planlarını sonuçlandırdık. Turgut Özal Bulvarı'nda mikro tünel yöntemiyle hiç kimseyi rahatsız etmeden yağmur suyu hattı ve Kuzey Adana'nın 250 kilometrelik içme suyu hattını da yeniledik. Bu sayede hem taşkınları engelledik hem de eskimiş içme suyu borularını yeniledik.

Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık, Karataş ilçelerinde toplamda 2 bin 280 kilometrelik içme suyu şebekesi de yenilenmiş olacak. Bakanlığımız bu projeyi İlbank Genel Müdürlüğümüz ve Adana Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütüyor.

Bu kapsamda 33 milyon Avrosu hibe olmak üzere tam 100 milyon Avroluk projeyi de başlattık ve etaplar halinde kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu projeler bittiği zaman hem içme suyu şebekemiz hem kanalizasyon ve yağmur suyu şebekemiz yenilenmiş olacak.

Türkiye çapına ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden hazine ve tarım arazilerinin kiralanması çalışması da yapılmakta. Buna ilişkin 210 bin çiftçiyi ilgilendiren süreçte 180 bin çiftçi başvurdu. Adana bu noktada birinci sırada yer alıyor. 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren süreci de yönetiyoruz. Ceyhan Nehri kenarında Millet Bahçesi projesi düşüncesi var. Daha önce Hüseyin Başkanımızın da kamulaştırma sürecini yaptığı alana ikinci bir Millet Bahçesi kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

ADANA DEMİRSPOR’A VE ADANASPOR’A TESİS ALANLARI

Adana Demirspor ve Adanasporla ilgili müjdelerini art arda açıklayan Bakan Murat Kurum, şunları söyledi: “Adanamızın en önemli değerlerinden biri Adana Demirsporumuz.

Adana Demirspor'un tesislerinin bulunduğu alanın kiralanması için Valiliğimize alt kiracılık hakkı tanıdık. Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzce Valiliğimize bu alanın kiralanması ve Adana Demirspor'a verilmesine yönelik süreci de başlattık. 

Yine önemli bir değerimiz Adanaspor. Adanaspor’a antrenman yapabilmeleri için onlara alan tahsis edilmesine ilişkin görüşmelerimizi yapıyoruz. Talep ettikleri alanda Hazineye ait mülkiyeti yine Adana Demirspor'a yaptığımız gibi Valilik eliyle kiralama işlemi yapacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.