TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Portakal Çiçeği Parkı’ projesi

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Portakal Çiçeği Parkı’ projesi

Bayram BULUT/ Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Adana’yı büyüleyici kokusuyla saran portakal çiçeği kokusu zamanına gelindi. Uğrunda festivaller yapılan portakal çiçeği için bu kez kentin simgesi olacak, “Portakal Çiçeği Parkı” projesi gündeme geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Hüseyin Sözlü’nün projeleri arasında yer alan“Portakal Çiçeği Parkı” projesi seçim vaadi olarak gündeme geldi. Gündeme gelen bu proje Adanalılar üzerinde büyük heyecan yarattı. 25 bin metrekare alanda yapılması planlanan bu parkın yeri de Yüreğir’deki Tarım İl Müdürlüğü yerleşkesinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na cepheli alan olduğu öğrenildi.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN DAHA DA GÜÇLENİP, ANLAMLANMASI İÇİN HAZIRLANDI

Mevcut portakal bahçesinin bulunduğu alandaki portakal ağaçlarının muhafaza edileceği belirtilen projede Adana’nın uluslararası tanıtımına katkı sağlayan Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın daha da güçlenip, anlamlanması için hazırlandığı öğrenildi.

25 BİN METREKARE ALANDA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Portakal Çiçeği Parkı ile ilgili, “Adana’nın uluslararası tanıtımına katkı sağlayan Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın daha da güçlenip, anlamlanması için projelendirildi. Yüreğir’deki Tarım İl Müdürlüğü yerleşkesinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na cepheli 25 bin metrekare alanda konumlandırılan parkta, mevcut portakal ağaçları özenle korunup, karnaval zamanı açacak çiçeklerinin muhteşem kokusu dalga dalga Adana’ya yayılacak.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.