TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelikcan: Borcumuz yok Artı 12 milyondayız

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çelikcan: Borcumuz yok  Artı 12 milyondayız

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) -  Göreve geldiklerinde 51 milyon 915 bin TL olan bütçeyi, 2018 yılında 264 milyon 930 bin liraya çıkardıklarını belirten Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, belediyeyi borçsuz şekilde devredeceğini belirterek, “Kasamızda şuanda 10 milyon TL var. Hesapları, borçları düştüğümüzde artı 12 milyon TL durumdayız” dedi.

Yüreğir Belediyesi’nde 2 dönem Belediye Başkanlığı görevi yürüten ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde partisi AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmeyen Mahmut Çelikcan, gazeteciler ile bir araya gelerek yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Yüreğir Belediyesi’ne ait Hayme Ana Kına Konağı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Çelikcan, 2 dönem başkanlık döneminde gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

İki dönem içerisinde bütçeyi yükselttiklerini belirterek, “2008 yılının sonunda aldığımız bütçe 51 milyon 915 bin TL, 2018 yılında 264 milyon 930 bin TL ve yatırımlar da 2008 yılında yüzde 15.8 iken, 2018 yılında yüzde 56.7’ye çıkardık. Bu Türkiye’de Yüreğir Belediyesi olarak gelirimize göre yatırımı tüm belediyeler arasında oranı en yüksek olan belediyeler arasında yer almaktadır. Yani 100 liralık gelirimizin 56.7’si yatırıma gitmiştir ve cari giderleri karşılayıp borç ödemişiz. Parayı iyi kullandık. Yüreğir Belediyesi 1989 yılında kurulan merkezi bir belediyedir. O günlerden günümüze personellerin giderleri ile gelire oranladığınızda yüzde 70-80’leri görmüştür” dedi.

Şuanda Türkiye’de SSK ve vergi borcu olmayan ender belediyeler arasında olduklarına değinen Çelikcan, “Belediyeyi 140 milyon TL borç ile teslim aldık ve bu borcu ödedik. Ayrıca bu borçların hemen hemen tamamı kamuyaydı. Şuanda Türkiye’de SSK e vergi borcu olmayan ender belediyeler arasındayız. Olan borcumuz yatırımlarımız ile ilgili İller Bankası’na var” ifadesi kullandı.

İki dönem sonunda belediyenin borcunu kalmadığın ve kasanın artıda olduğunu belirten Çelikcan, “Yapmış olduğumuz sosyal konutlardan ve Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek olan gelirimiz var. Bunlara ek olarak da şuanda kasamızda 10 milyon lira var. Alacaklarımızı temin edip, borcumuzu da düşersek artı 12 milyon TL’deyiz diyebiliriz. Borcumuz yok. Eğer borç batağına düşseydik, geleceği kaybederdik. Ne kadar iyi olursa Yüreğir kazanır, milletimiz kazanır, Adana kazanır. Belediyeyi bu şekilde devretmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Görev süresince yaptıkları önemli projeler ile Yüreğir ilçesinde büyük atılımlar yaptığına dikkat çeken Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan açıklamalarına şöyle devam etti;

“Millete hizmet yolunda; “Milletimiz ile beraber yürüdüğümüz müddetçe bizi yolumuzdan ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” anlayışına sahip liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde inanç, azim ve onurla taşıdığımız hizmet bayrağını devredeceğiz.  

10 yılda ‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir’ şiarı ile şehrimizi geleceğe taşıyacak yüzlerce eser kazandırmış olmanın yanı sıra, 7’den 77’e bütün gönüllere girmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Görev süremizce kültür evlerinden kapalı spor salonlarına, yüzlerce yeni parktan Millet Bahçesine, kentsel dönüşümden sosyal konutlara, kına konaklarından bilim merkezine kadar, ilçemize pek çok eser kazandırdık.

Yüreğir’de millet ve çözüm odaklı AK Belediyecilik anlayışı ile hem ilçemizin sosyo- kültürel değişimine katkı sağladık, hem de ürettiğimiz sayısız sosyal sorumluluk projeleri ile Adana’da ilkleri başarmış bir belediye olduk. Bu sayede ilçemizi; hızla kabuk değiştiren, gelişen bir kent olmanın yanı sıra cazibe merkezi haline getirdik. Bizler, 10 yıldır gece-gündüz sürdürdüğümüz hizmet seferberliğimizde hep en iyisini yapmaya çalıştık. Hiç yorulmadık, hemşerilerimizin teveccühleri, duaları bizlerin aşkla çalışmamıza vesile oldu.

2017 / AK Parti Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda En İyi Sosyal Proje Ödülü, Tarladan Okula Çocukevi Projesi, 2016/ Andy-Ar Yerel Yönetimler Araştırması, Akdeniz Bölgesi En Başarılı İlçe Belediyesi Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi,  2015 Tarihi Kentler Birliği En İyi Proje Ödülü, 2017 Süreklilik  ve Uygulama Ödülü, 2017 / İNGEV (Uluslararası İnsani Gelişim Vakfı) Sosyal  Belediyecilik’te Türkiye 2’nciliği, 2016 / UNICEF Türkiye Çocuk Dostu Şehir Ödülü aldık.

Yüreğir Belediyesi tarihinin en büyük yatırımını, dar gelirli 644 ailemizin ev sahibi olması için gerçekleştirdi.  Yüreğir Belediyesi ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm’ projesini; Kültür ve sosyal projelerle desteklenen ‘Zihinsel Dönüşüm’ mantığı ile gerçekleştirdi. Kışla Mahallesi 1’inci Etap Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. 772 ailemiz yeni evlerinde, yeni hayatlarına başladı. 43 esnafımız her sabah ‘Besmele’ ile açtıkları yeni iş yerlerine kavuştu.

10 yılda Yüreğir’de çocuklarımızın sağlıklı gelişimini desteklemek için 94 yeni park yapıldı. İlçemizdeki mevcut 45 parkın oyun gruplarını modernize edildi. Ağaçlandırma ve bitkisel peyzajla fiziki yapısını iyileştirdik.

Yüreğir Belediyesi 10 yılda Yüreğirlinin zihinsel dönüşümüne destek verecek, temelinde mesleki ve teknik eğitimin bulunduğu sosyal ve kültürel projelere öncelik verdi. Bu amaçla11 kültürevi yaptık. Selçuklu mimarisinin belirgin özelliklerini taşıyan Adana’nın en büyük Yüreğir Kültür Merkezi’ni inşa edildi. Kültür Merkezi’nde; 2 adet 200 kişilik, 1 adet 1000 kişilik büyük toplantı salonu ile modern nikah dairesi, fuaye ve sergi alanları bulunuyor. Yılın 12 ayına yayılan ‘Eğitimde Kültürevi Modeli’ her yıl 30.000 Adanalının yararlandığı Yüreğir Belediyesi’nin yüz akı projeleri arasında yer alıyor.

Yüreğir’de, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ bir söz değil, yaşanan bir gerçek. Yüreğir Belediyesi ‘Kültürevi’ modeli, 2009 yılından bugüne on binlerce ortaokul ve lise çağındaki gencimizi, eğitim hayatlarının kırılma noktası sayılan lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırladı. Tamamı ücretsiz verilen ders ve takviye kurslarının yanı sıra gençlerimiz belediyenin kırtasiye destekleri ile aile bütçelerini sarsmadan eğitim geleceklerini planlama şansını yaşadı. 180 bin vatandaşımızı kültürevlerimizde ücretsiz eğitimlerle hobi ve meslek sahibi yaptık. Güreş sporundan tekvandoya, futboldan atletizme çeşitli spor dallarında 10 yılda binlerce genci amatör ve profesyonel olarak Türk sporuna kazandırdı.

15 Temmuz Şehitler Parkı, Atakent Mahallesi’nde 54.000 metrekare alanda kurulmuştur. Komplekste; 5 Ocak Adana Kurtuluş Diyaraması, 15 Temmuz Şehitler Anıtı, Bilim Merkezi, Planetaryum (Gezenevi), Robot Atölyesi, Müze ile birlikte modern oyun grupları bulunan çocuk oyun parkları, sosyal tesis ve mesire alanları yer almaktadır.

10 yılda 20 bin eve misafir olduk. Vatandaşın sorunlarını ilk ağızdan dinleyerek taleplerini hızlı şekilde çözüme kavuşturmaya çalışıldı. 7 bin yıllık Misis Antik Kent, 2011 yılında startı verilen “Ölümsüzlük Şehri Misis” projesi ile dünyaya tanıtıldı. Lokman Hekim’in yaşadığı rivayet edilen Misis’te kazı ve restorasyon çalışmaları, uluslararası üniversiteler ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile devam etmektedir.

Yüreğir Belediyesi olarak, gençlerimizi sokağın olumsuz şartlarından korumak ve spora yönlendirmek için 2009 yılında ‘Her Mahalleye Bir Spor Tesisi’ sloganı ile 10 yılda 19 spor kompleksini hayata geçirdik. Tesislerin tamamı günün modern şartlarına uygun malzemelerle, sporcuların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak profesyonellikte inşa edildi. Spor tesisleri, her yaz belediye tarafından ücretsiz düzenlenen Yaz Futbol Okulu öğrencileri ile birlikte yılda 10 bin gencimizin faydalandığı spor merkezleri oldu. Yüreğir Belediyesi, Adana’da ilk Engelli Merkezi’ni açan belediye olmuştur. 4 bin 500  tekerlekli sandalye hediye ettik.

Yüreğir Belediyesi olarak 10 yılda yeşil alanlarını 200 bin fidan ve ağaç dikerek %300 oranında artırdı. 2018 yılı ise en büyük çevre projesinin startının verildiği yıl oldu. Yüreğir Belediyesi, uzun süre önce terkedildi. 10 yılda 120 araç ve iş makinesine 18 milyon liralık yatırım yaparak milyonlarca lira tasarruf etmiştir.

Yüreğir Belediyemiz, 2009 yılından buyana yoksula ve ihtiyaç sahibine gıdadan giyime 150 bin koli yardımda bulundu. Yardımlarda, Yüreğir’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine öncelik verilerek ulusal yardım kampanyaları dahilinde Iraklı Türkmenlere, mültecilere ve son olarak Afrin’de savaş nedeniyle gıda ve giyim sıkıntısı çeken sivil halka TIR’lar dolusu yardım ulaştırdı.

Ev temizliği, yemek, kişisel bakım hizmetleri veren ekiplerimiz; berber, aşçı ve sağlık görevlileri alanında uzman personelden oluşuyor. Sosyal Belediyeciliğin önemli standartlarından olan ‘Evde Bakım Hizmetleri’ çerçevesinde, 10 yılda, 42 bin 300 ziyaretle evde bakım hizmeti verdi

Yüreğir Belediyemiz, kapalı semt pazarlarının yapımına son yıllarda hız verirken, yoğunluğa göre tespit edilen mahallelerde 4 Kapalı Semt Pazarı’nı hizmete sundu. Yüreğir Belediyemizin 2011 yılında başlattığı Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında 22 bin bebeğe “Hoş Geldin” dedik.

10 yılda 900 bine yakın Adanalı ile Ramazan’ın bereketini ve manevi hissiyatını yaşatacak projelere imza atan Yüreğir Belediyesi, Yüreğirli çocuk ve gençlere manevi değerler eğitimi ile birlikte Ramazan ayına özel hazırlanan programlar düzenledi. Yüreğir Belediyesi olarak, 10 yılda 22 taziyeevini hizmete açtı.

Yüreğir’in güneyi ve kuzeyine yapılan Kına Konakları Yüreğirliler tarafından toplantı veya sosyal etkinlikler için de kullanılacak. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile Cumhuriyet Mahallesi ve Yavuzlar Mahallesi’nde 2 Kına Konağı’nın inşaatı tamamlandı”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.