TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'deki savaşta kör olan küçük Sidra, Türkiye’de sağlığına kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suriye'deki savaşta kör olan küçük Sidra, Türkiye’de sağlığına kavuştu

  MERSİN (İHA) - Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Almohamad ailesinin 5 yaşındaki kızı Sidra, savaşta yaralanarak kaybettiği görme yetisine yeniden kavuştu. Türkiye’de bir dizi ameliyattan sonra tekrar görmeye başlayan Sidra için anne ve babası Türk yetkililere teşekkür ve dua ediyor.

  2 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Almohamad ailesi, küçük kızlarının sağlığına kavuşmasının sevincini yaşıyor. Hama'da yaşanan bombardımanda 1 yaşındayken görme yetisini kaybeden küçük Sidra, Türkiye'de olduğu ameliyatlarla görmeye başladı.

  Suriye'de yaşadıkları kabusu anlatan 35 yaşındaki baba Abdulrazak Almohamad, "Ben bakkala gittiğimde eve bomba düştü. Saldırıda babam öldü, küçük kızım Sidra’yı harabe olan evden çıkardım. O bombadan sonra çocuğumuzun gözleri yara almış ama biz bunu 5 ay sonra fark ettik. Türkiye’ye geldikten sonra doktor bulup ameliyat yaptırdık. Çok şükür şimdi az da olsa görmeye başladı. Ama bir ameliyat daha olacak. Yetkililere ve ameliyatı yapan doktora teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

  Anne Munira, "Yetkililere ve doktorlara teşekkür ediyorum. Allah’a hamd olsun benim kızım şu anda yüzde 20 görebilmekte ve inşallah yüzde 100 görecek. Yavaş yavaş iyileşiyor. Herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.