TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksel, Dünya Sosyal Hizmet Günü açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Dünya Sosyal Hizmet Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Yüksel yaptığı açıklamada, Dünya Sosyal Hizmet Günü’nde sorunlarına çözüm istediklerini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüksel, Dünya Sosyal Hizmet Günü açıklaması

 

Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER)- Her yıl Mart ayının üçüncü Salı gününün, Dünya Sosyal Hizmet Günü olarak kutlandığına dikkat çeken Yüksel, “Tüm dünyada bugün sosyal hizmetler alanının ve sosyal hizmet emekçilerinin durumunun tartışıldığı ve sorunlarına çözüm arandığı, taleplerin ifade edildiği bir gün olarak değerlendirilmektedir. Bu yıl Sosyal Hizmet Günü’nü sosyal hizmetler alanındaki sorunların hem hizmet alanlar hem de emekçiler bakımından derinleştiği bir süreçte karşılıyoruz.” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR SORUN

Sosyal hizmetler alanının kamusal bir hizmet olarak sunulması gerektiğini belirten Yüksel, “İhtiyaç duyan herkesin ayrımsız şekilde, ücretsiz, eşit, nitelikli hizmete ulaşmasının sağlanmalıdır. Çocukların başta şiddet olmak üzere her türlü korunması önemli bir sorun olarak devam etmektedir. Oysa bugün çocuklar açısından karşı karşıya olduğumuz tablo, ihtiyaç duyulan koruma ortamını sağlamaktan çok uzakta olduğumuz bir tablodur. 18 yaş altı tüm bireylerin çocuk olduğu evrensel ilkesinin hatırlanılarak, tüm politikaları “çocuğun insan hakları” doğrultusunda geliştirilmelidir.” diye konuştu.

 

ÇOCUK POTİKASI OLUŞTURULMALI

Ülke çocuk politikası oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Yüksel, “Bakanlık bir an önce koruma ve önleme hizmetlerini, çocuğun haklarını ve üstün yararını önceleyen,   risk analizlerini belirleyen ve erken uyarı sistemini önceliklendiren bir şekilde, somut, kapsamlı, hızlı ve etkin müdahaleye olanak sağlayan yazılı hale getirilmiş, kamuoyunun ve özellikle çocuk alanında çalışan kurumların görüşlerinin de dikkate alındığı bir “ülke çocuk politikası” oluşturmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

KADINA ŞİDDET SORUNU

Yüksel açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi;

“Yine kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik alanda karşılaştıkları ayrımcılığı gidermek, kadına yönelik şiddetin önlenmesinden ve şiddete maruz kalan kadınların her düzeyde korunması sosyal hizmetlerin önemli alanlarından biridir. Engelli, yaşlı ve çocuk bakımı konusunda devlet temel olarak kadını bakım ve hizmet "görevlerinden" kurtaran, kadını güçlendirecek politikalar oluşturulmalı; 6284 sayılı yasanın uygulamadaki sorunlar çözülmelidir.

 

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Sosyal Hizmet Günü’nü, sosyal hizmet emekçileri de biriken sorunlarla karşılamaktadır.  Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak Sosyal Hizmet Günü vesilesi ile sosyal hizmetler alanının ve çalışanların sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.