TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bin 431 polisle uygulama yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bin 431 polisle uygulama yapıldı

Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bin 431 polis ve 3 eğitimli Dedektör Köpeğin katılımıyla Türkiye Güven Huzur Uygulaması 2019/2 yapıldı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri tarafından 81 ilde eş zamanlı ‘Türkiye Güven Huzur Uygulaması 2019/2’ gerçekleştirildi. Nevruz etkinliklerinin huzur ve güven ortamında geçmesinin sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için ülke genelinde eş zamanlı olarak 19 Mart 2019 tarihinde ‘Türkiye Güven Huzur (2019-2)' yapıldı.

 

KENT GENELİNİ KAPSADI

Bu illerin arasında Adana’da yer aldı. Kent genelinde yapılan uygulamada, terör örgütüne müzahir şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerler, metruk binalar, bulvar, cadde ve sokaklarda, alış-veriş merkezleri (AVM) içlerinde, eğlence ve etkinlik yapılan meydanlarda, fuar ve kutlama alanlarında, kamu binaları çevreleri ile bu güzergaha açılan bulvar, cadde ve sokaklarda, ayrıca toplu taşıma yapılan gar/istasyon, otogar/terminal girişleri ile park ve bahçelere yönelik, bölgede umuma açık eğlence mekanları ve çevreleri denetimler gerçekleştirildi. Ayrıca 20 noktada sabit yol uygulaması yapıldı.

 

BİN 431 POLİS KATILDI

Yapılan uygulamaya kentte Bin 431 polis 103 ekip halinde katıldı. Uygulamada 3 Eğitimli Dedektör Köpekte yer aldı. Uygulama esnasında araçlar durdurulup aramalar yapıldı. Şüpheli görülen kişiler üzerinde de arama yapılarak GBT sorgulaması gerçekleştirildi. Adana Tren Garı’nda uygulama yapan ekibin yaşlı ve çocuklu vatandaşlara yardım ederek, çuvallarını, çantalarını ve bebek arabalarını trene taşıdıkları da objektiflere yansıdı. Yaptıkları bu hareketlerle vatandaşın bir kez daha takdirini toplayan polis memurları uygulanın ardından gardan ayrıldı.

 

5 KİŞİ YAKALANDI

Yapılan denetimlerde katılımıyla yapılan denetimlerde; 8 Bin 415 kişi üzerinde Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. GBT kontrolleri esnasında   çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakalandı. Kent genelinde 2 Bin 850 araç kontrol edildi. Bu araçlardan 93 tanesine toplamda 65 Bin 781 Türk Lirası para cezası kesildi. Para cezası uygulanan 11 araç ise trafikten men edildi.

 

 

RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Yine yapılan uygulamalarda kent genelinde toplam 130 umuma açık işyeri denetlendi. Bu işyerlerinden 4 tanesine çeşitli nedenlerden işlem yapıldığı öğrenildi. Ayrıca uygulamada 1 adet ruhsatsız tabanca ve buna ait 1 adet şarjör ele geçirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.