TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’de tek kadın belediye başkan adayı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Büyükşehir’de tek kadın belediye başkan adayı

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’nın tek kadın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hatice Nesrin Kılıçay, seçilmesi durumunda belediye çalışanlarının yarısının kadın olacağını  söyledi.

Adana’da 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi tüm adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi için kolları sıvayan adaylar arasında tek bir kadın aday biliniyor. Vatan Partisi’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Avukat Hatice Nesrin Kılıçay, sorularımızı yanıtladı.

KENDİNİ TANITTI

Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hatice Nesrin Kılıçay, Adanalı olduğunu ve Ailesi’nin Yumurtalık köyünden olduğunu söyledi. Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Kılıçay, aynı zamanda Adana Kız Lisesi mezunu olduğunu vurguladı. Evli 2 çocuk annesi olduğunu belirten Kılıçay, halen serbest avukat olarak çalıştığını anlattı. Kılıçay, Adana Barosu’nda ve çeşitli sivil toplum kuruşlarında aktif olarak görev aldığına dikkat çekti.

ALT YAPI SORUNU VAR

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten Kılıçay, “Biz diğer partiler gibi devasa büyüklükte devlet yardımı alan bir parti değiliz. Hiç devlet yardımı almıyoruz. Biz sadece partililerimizin aidatları ve gönüllü bağışlarla seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapacaklarımızı vatandaşlara anlatıyoruz. Burada daha çok bizim emek ağırlıklı ve insanlarımıza bire bir dokunarak, sokaklarda bire bir dolaşarak oluyor bu çalışmalar. Kendi elimizle bildirimizi dağıtıyoruz, pankartımızı, afişimizi asıyoruz. Bu tamamen insanlarımızın kendilerinin isteyerek yaptıkları çalışmalar. Onun dışında Adana’da yapacaklarımızdan bahsetmek istiyorum. Adana’mızın en önemli sorunu alt yapı sorunu. Alt yapı sorununu çözmedikten sonra ne yaparsanız yapın boş gözüyle bakıyorum.” dedi.

YER ALTI SU SEVİYESİ YÜKSEK

Adana’nın yer altı su seviyesi konusunda büyük tehlike altında olduğunu işaret eden Kılıçay, “Buna kadınca şöyle bir örnek veriyorum. Çünkü tek kadın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım.  Apartmanın temeli çürük neredeyse çökmek üzere ama biz evimizin koltuğunu değiştirme, perdesini değiştirme, yeni boya badanasını yapma derdindeyim. Bunlarla evimizi yaşanır kılmaya çalışıyoruz. Hal bu ki ev tepemize çökmek üzeredir. Canımız malımız tehlike altındadır. Bunu neden anlatıyorum. Bizim yapacağımız yer altı ve yer üstü haritalarını çıkartacağız kentin. Yer altı ve yer üstü haritaları derken, çünkü Adana’da yer altında yükselen yer altı suyu sorunu var. Hiçbir belediye başkan adayı bu önemli soruna değinmiyor. Adana’da yaşayan hemşehrilerimiz bunları birebir görüyorlar. Kocavezir İş Merkezi gibi veya birçok binanın bodrumu su doluyor.  Şuanda inşaat halinde olan binaları görüyoruz, sokağa tahliyeyle boşaltmaya çalışıyorlar.  Aslında bu büyük bir tehlikeye neden oluyor. O su tahliye edilirken, binalardaki kumları da çözerek dışarı atıyor.” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SEYHAN NEHRİ’NİN DERİNLEŞTİRİLMESİ

Yer altı sularının yükselmesine çözümün Seyhan Nehri’nin derinleştirilmesi ile sonuçlanacağını savunan Kılıçay, “Bizim bu konunun çözümü ile ilgili bir projemiz var. Yer altı su seviyesinin normal seviyelere düşürmek için, Seyhan Nehri’ni derinleştirme projemiz var. Bununla bu sorunun çok rahat üstesinden geleceğiz. Yıpranmış binalarımızın da tespiti yapılarak onların güçlenmesi ve sağlıklı konutlarda vatandaşlarımızın yaşaması için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.  

ULAŞIM SORUNU

Kılıçay, kentin ulaşım sorununa da dikkat çekerek, “Adanamızın en büyük sorunlarından birisi ulaşım sorunudur. Toplu taşıma ağırlıklı olarak bir projemiz var. Toplu taşıma derken, sadece otobüsler değil de yapılan metro denen hafif raylı sistemi, hastaneler ve yeni yapılan adliye ve üniversite gibi insanlarımızın yoğun olarak gittikleri bölgelere doğru hafif raylı sistemi geliştirmeyi düşünüyoruz. Adana’mızın içinden geçen bir demir yolu var. Adana’nın doğusunu ve batısını birbirine bağlayan, yine Adana’mızın doğusu ve batısında sanayi bölgelerimiz var. Ankara ve İzmir gibi diğer illerde örnekleri olduğu gibi belediyelerle, devlet demir yollarının ortaklaşa yapacağı bir Banyö sistemi ile insanların şehir trafiğine girmeden gedeceği yerlere ulaşmasını düşünüyoruz. Bununda trafiğe ciddi anlamda katsının olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.  

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehir merkezine yönelikte projelerinin mevcut olduğunu hatırlatan Kılıçay sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şehir Merkezi’ne yönelik projelerimizde var. İmar Projelerine yönelik çalışmalarımız var. Ulaşım sorunu aynı zamanda kentsel dönüşüm ile çözülmesi gereken bir konu. Kentsel dönüşümün bugüne kadar uygulandığı kısmının rantsal olarak gerçekleştiğini görüyorum.”

KADINLARIN SORUNLARINI EN İYİ BEN BİLİYORUM

Kılıçay kadınların sorunlarını en iyi kendisinin bileceğini söyledi.  Bu nedenle kadınların sorunlarına yönelik projelerinin de bulunduğunu vurgulayan Kılıçay, “Ayrıca ben kadınlar konusuna değinmek istiyorum. Kadınlar olarak en iyi biz birbirimizin sorununu biliriz. Aynı zamanda avukat olarak da kadınların yasal sorunlarını da biliyorum. Belediyelere ait kadın sığınma evleri vardır. Şiddet görmüş kadınlar için. Fakat buradaki soruna geçici çözümler üretiliyor. Şiddet görmüş kadın bir süre sonra tekrar şiddet gördüğü yere gönderiliyorlar. Bizim yapacağımız kadınların yeteneklerine göre onlara meslek edindirme kursları vererek meslek sahibi yapacağız.” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YARISI KADIN

Belediye çalışanlarının yarısının kadın olacağının altını çizen Kılıçay, “Belediyemizin çalışanlarının yarısı kadın olacak diyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Kadınlara fırsat eşitliği vereceğiz. Kadınlarımıza kuracağımız üretici ve tüketici kooperatifleri ile kendilerine iş imkanı sağlayacağız. Onun dışında belediyenin İmar İnşaat Şirketi var. Burada yapılacak konutlar onlara uygun maliyetine fiyatlarla sunacağız. Kadınlarımıza göre kreşlerimiz olacak. Kadınlarımızı çağdaş Türkiye’nin çalışan kadınları olarak yerlerini alacaklar.” diye konuştu.  

GENÇLER İÇİN PROJE

Gençler içinde projelerinin olduğunu vurgulayan Kılıçay sözlerini şöyle tamamladı;

“Bir kongre merkezimiz yok. Bir toplantı yapacağımız zaman kesinlikle bir yer bulamıyoruz. Kongre Merkezi yapacağız Adana’ya. Adana bir zamanlar olimpik sporcular yetiştiren bir şehirdi. Gençlerimizi bu anlamda desteklemek için sportif faaliyetlere ağırlık vereceğiz. 

Adanalı hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Bugüne kadar hep aynı partilere oy verdiniz. Bunca yıldır Adana’nın alt yapı gibi bir sorunu geçmiş yıllardan bu yana el atıp çözemediler. Sadece göstermelik peyzaş çalışmaları, kadınlara karanfiller vererek göz boyuyorlar. Biz artık herkesten farklı kadın aday olarak bana destek vermelerini istiyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.