TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeynep Alkış, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ü anlattı

Siyasetçi, Yazar ve geçmiş dönem AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ sözünde yer alan İngiltere, Amerika, Fransa, Rusya, Çin gibi ülkeleri yöneten üst akılın İsrail olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2019 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Zeynep Alkış, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ü anlattı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Siyasetçi, Yazar ve geçmiş dönem AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ sözünde yer alan İngiltere, Amerika, Fransa, Rusya, Çin gibi ülkeleri yöneten üst akılın İsrail olduğunu söyledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adana İl Temsilciliği tarafından, Siyasetçi, Yazar ve geçmiş dönem AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış’ın konuşmacı olarak yer aldığı bir konferans düzenlendi.  Beyazevler Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programın açılış konuşmasını  TÜGVA Adana İl Temsilcisi Emrah Sancar yaptı. Sancar, TÜVGA olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

SANCAR: GENÇLİĞE HİTAP EDİYORUZ

Kendilerinin gençliğe hitap ettiklerini belirten Sancar, “Bizim muhatap olduğumuz kesim gençlik, ortaokullardan, liselere ve üniversite öğrencilerine kadar her kesime hitap etmekteyiz. Geçtiğimiz yıl yaz etkinliği yaptık. Bu yıl da bu yaz etkinliğini devam ettireceğiz. Burada temel İslami değerler üzerinden çocuklarımıza eğitimler vermekteyiz. Yeni Zelanda’da yapılan Cami Saldırılarını kınıyoruz.” dedi. 

ALKIŞ: TÜVGA’YI DA KENDİME BİR AİLE OLARAK GÖRÜYORUM

Daha sonra ise konferansa geçildi. Siyasetçi, Yazar ve geçmiş dönem AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ise, ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Kendisinin gençlik hareketi içerisinden gelen biri olduğunu anımsatan Zeynep Alkış, “Ben gençlik hareketi içerisinden gelen bir siyasetçiyim. Düşünsel hayatımın en önemli kısmı Milli Gençlik Vakfı’nda inşa edildi. Türkiye Gençlik Vakfı da onun bir nevi bayraktarı. TÜVGA’yı da kendime bir aile olarak görüyorum. Davete bile gerek duymadan geldiğim en önemli programlar onların programlarıdır.” dedi.

HERKESİN DÜNYA REFERANSI ONUN GÖRÜŞÜ VE İNANCIDIR

Dünya üzerindeki bütün hareketlerin gençlik üzerinden seçildiğini işaret eden Zeynep Alkış, “Herkesin dünya referansı onun görüşü ve inancıdır. Bizde kendi inancımız çerçevesinde İslami düşündüğümüz zaman, tabi İslami bir süreçte gençliğin nerelere gelebileceğini ele alıyoruz. 60 yılda, 70 yılda dünya üzerinde çok şey değiştiğinde gençlik hareketinin önemini görmekteyiz. 10 yılda bir yapılan darbeler, mağduriyetler var. Bende 28 Şubat mağduruyum. Biz o gün direnen mücadele eden gençliktik.” şeklinde konuştu. 

SİYASETİN ETKİSİ ÜLKELERDE ÇOK BÜYÜKTÜR

Siyasetin etkisinin ülkelerde çok büyük olduğuna dikkat çeken Zeynep Alkış, “Siyasetin etkisi ülkelerde çok büyüktür. Dünya’da en fazla politize olmuş toplumlar Ortadoğu coğrafyasıdır.  Buna Adana’da dahildir. Bu coğrafya o kadar çok kan, acı, gözyaşı yaşadı ki öyle politize bir toplum oldu. Batıya doğru gidildikçe siyaseti bilen gören çok sayıda insan bulamazsınız. Belediye Başkanı’nı bilmeyen bir dernek başkanı bile gördüm oralarda. Öğle yemeğine davet edildik. Gittik belediye başkanları bisikletle geldi. Buna çok şaşırdım. Etrafından korumalar yoktu.” diye konuştu.  

ÇEŞİTLİ KADEMELERDE GÖREV ALDIM

Zeynep Alkış, Ak Parti’nin kurulmasıyla çeşitli kademelerinde görev aldığını ve almaya devam ettiğini belirtti. Siyasetin gönül işi olduğunu söyleyen Zeynep Alkış, “Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bir hareket başladı. Bende bu hareketin içerisinde ilk günlerden itibaren yer alan birisiyim. Partinin çeşitli kademelerinde görev aldım. Almaya da devam ediyorum.  Ama siyasetin bana göre sadece görev almak önemli değil. Ben siyaseti gönül işi olarak görüyorum. Eğer siz siyaset yapınca halka ve hakka  dair bir şey yapmıyorsanız, yaptıklarınızın bir anlamı yok.” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ sözünü açıklayan Zeynep Alkış, sözlerini şöyle sürdündü;

“Sayın Cumhurbaşkanımız bu hareketi 2001 yılında başlattı. 17 yıldır iktidarda olan gülcü bir harekete dönüştü. Bu güçlü hareket içerisinde 2014 yılında öyle bir söz söyledi ki bütün dünya yerinden oynadı. Dünya 5’ten büyüktür’ dedi. One Minute’den sonra herhalde söyleyerek eyleme dönüştürdüğü en büyük ikinci sözdür. Bunu çok araştırdım. Evet Dünya 5’ten büyük ama gençlerden büyük değil. Dünya inanan müminlerden daha büyük değil. Bizim ‘Dünya 5’ten büyüktür’ü önce anlamamız lazım.

HER KONUDA BİR FİKRİMİZ VAR AMA BİLGİMİZ YOK

Bizim toplum olarak şöyle bir sıkıntımız var. Her konuda bir fikrimiz var ama bilgimiz yok. Meşhur Düşünürümüz Uğur Mumcu’nun söylediği bir söz var toplum adına, ‘Türk toplumu her konuda fikre sahip ama bilgi sahibi değildir’ şeklinde. Önce bilgi sahibi olmalıyız. Dünya 5’ten büyüktür diyen Cumhurbaşkanımız neye göre bunu söylemiştir. Genç arkadaşlarımızın bilgi sahi olması için bilgi anekdotu paylaşmak istiyorum.

BU ÜST AKILDA İSRAİL

2014 yılında Milli Güvenlik Kurulu, Birleşmiş Milletlerin programında Sayın Cumhurbaşkanımız Irak’ta, Suriye’de tüm İslam Coğrafyasında sürekli devam eden zulümlere karşı kendisinin bir isyan çığlığıydı Dünya 5 ‘ten büyük ifadesi. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ de ki ülkeler hangi ülkelerdir biliyorsunuz. Ama yinede hatırlatalım. İngiltere, Amerika, Fransa, Rusya, Çin.  5 Birleşen var. Bunlar birbirine düşman gibi görünüyorlar ama her konuda anlaşmaya ve paylaşmaya varıyorlar. Bu 5 bileşeni de kullanan akıl var. Bu üst akılda İsrail.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.