TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeni Zelenda’da cuma namazından çıkanlara yönelik silahlı saldırıyı sert bir dille kınadı.

Yeni Zelenda’da iki ayrı camide cuma namazından çıkanlara yönelik silahlı saldırıyı sert bir dille kınayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eylem ve katliamların failleri farklı olabilir ama bilinmelidir ki, bu olan bitenin vebali ölenin din ve milletine göre ağzını açıp kapatan Batı medeniyetine aittir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2019 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeni Zelenda’da cuma namazından çıkanlara yönelik silahlı saldırıyı sert bir dille kınadı.

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Yeni Zelenda’da iki ayrı camide cuma namazından çıkanlara yönelik silahlı saldırıyı sert bir dille kınayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eylem ve katliamların failleri farklı olabilir ama bilinmelidir ki, bu olan bitenin vebali ölenin din ve milletine göre ağzını açıp kapatan Batı medeniyetine aittir” dedi.

‘MİLLET BAHÇESİ’Nİ AÇTI

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Seyhan Nehri kıyısında merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Yavuzlar Mahallesi’nde 130 bin metrekarelik alanda inşa edilen ‘Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Soylu, Yeni Zelenda’nın Hagley Park Bölgesi’nde bulunan iki ayrı camiye, cuma namazı çıkışında düzenlenen 49 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı kınadı.

“BU SALDIRI ONLARA MUSAMAHAKAR DAVRANANLARA TOKAT GİBİ ÇARPILMUŞTIR””

Yeni Zelenda’dan aldığımız haber, maalesef içimizi yakmıştır diyen Soylu, “Dünyada birilerinin ısrarla yükseltip pompaladığı ırkçılık, İslam karşıtlığı ve İslam düşmanlığı; terör örgütleriyle aynı işi yürütmenin, teröristleri eğitmenin, onlara müsamahakar davranmanın, silah ve para yardımı yapanların, bu saldırı dünyanın yüzüne bir kez daha tokat gibi çarpılmıştır” dedi.

“BATI DÜNYASI ARTIK BU İŞLERDEN GEREKLİ DERSİ ALMALIDIR”

Batı dünyasının yapılanlardan gerekli dersi alması gerektiğine vurgu yapan Bakan Soylu, “Bugün Yeni Zelenda’da camide ibadet eden insanlara silahla saldıran bir cani, maalesef 49 Müslüman’ı şehit etmiştir. Ve işin en dehşet verici tarafı; bu işi sadistçe, zevk alarak, adeta bir bilgisayar oyunu oynar gibi kameraya çekerek yapmıştır. Özellikle söylüyorum; Batı dünyası artık bu işlerden gerekli dersi almalıdır. Terör örgütlerine bugün para ve silah veriyorlar. Adam gönderip eğitim veriyorlar. Onları ölmeye programlıyorlar” şeklinde konuştu.

“BUNUN ACISINI ÇOK ÇEKTİK”

Türkiye’nin yıllarca bunun acısını çektiğini kaydeden Soylu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Biz Türkiye’de yıllarca bunun acısını çektik. Yıllarca masum insanlarımızı şehit ettiler, askerimizi, polisimizi şehit ettiler. Teröristin kim olduğu, adı, sanı, örgütü, milliyeti hiç önemli değil. Bugün burada yaptı, yarın başka bir ülkede, öbür gün başka bir ülkede. Kime denk gelirse. Bu dünya ne bir ülkenin, ne bir dinin, ne de bir milletin hakim olamayacağı kadar büyüktür. Artık bunlardan dönmek, illegal yapılarla ilişkiyi kesmek, acilen ciddi ve kararlı bir mücadeleye başlamak lazım.

“VEBALİ BATI MEDENİYETİNE AİTTİR”

Türkiye, dün bunu söylüyordu bugün de bunu söylüyor, yarın da bunu söylemeye devam edecektir. Hangi dinden olursa olsun dünyadaki her insan kanı için aynı şeyi söyleyecektir. Eylem ve katliamların failleri farklı olabilir ama bilinmelidir ki, bu olan bitenin vebali ölenin din ve milletine göre ağzını açıp kapatan Batı medeniyetine aittir. Çok net ve açıktır.

Bu katliamda şehit düşen Yeni Zellanda’lı Müslüman kardeşlerimize cenabı hak gani gani rahmet eylesin. İslam aleminin başı sağ olsun”

YENİ ZELENDA İÇİN ‘FATİHA’ OKUTTU

Ezan nedeniyle konuşmasına ara veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Allah ezanları cami ve minarelerimizden eksik etmesin” dedi. Yeni Zelanda’da hayatını kaybeden Müslümanlar için ‘Fatiha’ da okuyan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Ülkemizin huzur içerisinde olması için çalışıyoruz. Yer, mekan, zaman tanımadan ülkemdeki insanların yarına huzurlu bir şekilde bakmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ama size bir uyarım var. Eğer Yüreğir’e dün terör örgütüyle kol kola olduğunu anlı şanlı bir şekilde anlatanlara musallat ederseniz, bakın biz bunun içinden zor çıkarız. Eğer terör örgütlerine kol kanat gerenlere, bu örgütlere musamma edenleri Yüreğir’e bulaştırırsanız bu güzel ilçe tam bir 5 yıl kaybeder. Yüreğir’de yaşayan vatandaşlarımız kaybeder.

Doğu ve Güneydoğu’da teröre yardım ediyor diye 94 belediyeyi niçin aldık? Para, adam ve lojistik gönderiyorlar. Moral veriyor, araç tahsis ediyorlar. Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Bunlara sadece dağları dar etmiyoruz. Aynı zamanda bunların şah damarlarını kestik. Belediyelerini aldık. İki yılda 10 milyar liralık uyuşturucu yakaladık.

Türkiye’de sigara kaçakçılığı yüzde 21.5’ti ve şimdi yüzde 1.5’lara düştü. Sigara kaçakçılığından elde ettikleri paraları kestik. Sınırlarımızı kontrol altına aldık ve terör örgütünü hareket edemez bir kabiliyete düşürdük. Eğer bunların çatısı altında Yüreğir ve Adana’da bunlara el uzatacak bir anlayışın ortaya konulmasına vesile olursak, Türkiye’nin huzuru alt-üst olur. Bunlara bu fırsatı vermeyin. Hem Adana’ya, hem de Yüreğir’e PKK’yı bulaştırmayın”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da Adana’da yapılan çalışmalara değinerek, “Adana, tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, turizmden kültüre ürettiği projelerle gerçekleştirdiği yatırımlar ile her gün değişim ve dönüşüm içerisinde yaşayan büyük bir kenttir. Bizler de potansiyeli bu denli yüksek olan Adana’yı alt yapısı, imarı, ulaşım sistemleri ve yeşil alanlarıyla geleceğe hazırlıyoruz. Başlattığımız proje ve çalışmalarla kentimizin çehresini değiştiriyor, her alanda insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak adımlar atıyoruz. Gayemiz; Adana’mızı hemşerilerimizin huzur ve refahı içinde yaşamalarını sağlamaktadır” dedi.

Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve STK temsilcileri ile birlikte Yüreğir Millet Bahçesi, 644 Dairelik Sosyal Konut, Ertuğrul Gazi Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Cumhuriyet Park ve Spor Tesisleri, Nene Hatun Kına Konağı, Yunus Emre Mahallesi Spor Tesisleri ve Yenidoğan Mahallesi Spor Tesisleri’nni yer aldığı 180 milyon liralık 7 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Soylu, açılış töreninde vatandaşların da talep ve istekleriyle yakından ilgilenip, onlarla sohbet etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.