TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık festivali başladı

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlık festivali başladı

Hande MUŞTU – Rukiye UYANIK

 

ADANA (İLKHABER)- Bu yıl ilki düzenlenen Sağlık Festivali’nin açılışı Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi.

 

Adana Valiliği bünyesinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında düzenlenen 1. Adana Sağlık Festivali başladı. Açılış törenine Vali Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Ayhan Barut ve Ayşe Sibel Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreni, Güney Adana Kalkınma Programı’nın tanıtım video gösterimi ile devam etti. Adana Şehir Hastanesi sağlık çalışanlarından oluşan koronun müzik dinletisinin ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek bir konuşma gerçekleştirdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasına 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak başladı. Vali Demirtaş “ Sağlık ihtiyaçlarının giderilmesinin,  hizmetlerin etkin ve yaygın bir biçimde karşılanmasının, sosyal devlet olmanın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi.

 

Demirtaş sağlık sektörüne yapılan yatırımlardan bahsederek “Son 17 yılda sağlık sektöründe gerçekleştirilen yatırımlar, sosyal devlet olmanın ve sağlıkta yaşanan değişimle dönüşümün en büyük ispatıdır. Bu zincirin son halkası ise şehir hastaneleridir. Bir yılı aşkın süredir ilimizde hizmet veren Adana Şehir Hastanemiz, hem vatandaşlarımıza hem de bölgemize sunduğu hizmetlerle, Adana’yı sağlıkta Ortadoğu’nun çekim merkezine dönüştürecek devasa bir sağlık yatırımıdır” ifadelerini kullandı.

 

Seyhan, Çukurova ve Yüreğir Devlet Hastanelerinde, aile ve toplum sağlığı merkezlerinde yapılan hizmetlere dikkat çekerek “ 7 gün 24 saat tüm vatandaşlarımızın sağlığı ve sıhhati için mesai mefhumu gözetmeksizin, çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.
Ayrıca sağlık açısından her türlü hizmet veren, uluslararası sağlık kuruluşlarına akredite olmuş özel hastanelerimiz de, çalışmalarını yoğun bir biçimde sürdürmekte ve kamu hastanelerimizin en büyük paydaşı olarak hizmet vermeye devam etmektedirler” şeklinde konuştu.

Vali Demirtaş, Adana’nın festivaller konusunda bir kimlik kazandığını ve Sağlık Festivalini de diğerleri gibi gelenekselleştirmesini sağlayacaklarını söyledi. Konuşmasının devamında ‘’Bugün burada Adana’ya inanan, güvenen bu festivalde ‘ben de varım’ diyen her bir kişinin, her bir kurum ve kuruluşun düşüncesinin bu noktada aynı olduğuna inanıyor; Valilik olarak Adana için sözü, fikri, eseri, projesi olan herkese sonuna kadar destek olmaya hazır olduğumuzu, bir kez daha ifade etmek istiyorum ” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Konuşmaların ardından Vali Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek Adana Sağlık Festivali’ni tüm ziyaretçilere açtı.

 

Festival 16 Mart Cumartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.