TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçay: Adana’da sadece iki aday yok

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kılıçay: Adana’da sadece iki aday yok

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Vatan Partisi Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı Avukat Hatice Nesrin Kılıçay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen  Kent Sorunları Sempozyumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 

Vatan Parti Adana İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vatan Partisi Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı Avukat Hatice Nesrin Kılıçay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu tarafından 15-16 Mart 2019 tarihinde yapmayı Planladığı Kentleşemeyen Adana isimli Kent Sorunları Sempozyumunu’nun yerel seçimlere gidilen bu günler de yapılmasını çok olumlu ve mutlulukla karşıladığını belirtti. ‘Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayları Konuşuyor’ şeklindeki bölüme sadece iki belediye başkan adayının çağrılmasına tepki gösteren Kılıçay, “ Yaşam alanımız olan güzel Adana’mızın sorunlarının ve de çözüm yollarının tartışıldığı, neler vadedildi, neler yapıldığının karşılaştırıldığı  böyle bir sempozyumun biz belediye başkanı adayları ve seçmen içinde çok olumlu olacağı kanısındayım. Ancak sempozyumun son günü Adana büyük şehir belediye başkanı adayları konuşuyor, bölümünde sanki Türkiye iki ittifakla seçime giriyor gibi iki büyük şehir belediye başkan adayını konuşmacı olarak davet ediliyor.” dedi.

 

Adana’da bulunan diğer Adana Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının ne konuşmacı, nede dinleyici olarak davet edilmediğine dikkat çeken Kılıçay, “Vatan Partisi’nin, diğer partilerin ve bağımsız büyük şehir belediye başkan adayını yok sayıyor veya görmezlikten geliniyor, Mühendis odalarına ve il koordinasyon kuruluna ulaşıp bu uygulamadan vazgeçilmesini teklif ettiğimizde: Zamanın yetersizliğinden ve partilerin icraatlarının anlatılacağı yerin burası olmadığını bildirdiler. İki adayı neden davet ettiniz dediğimizde onlar belediye başkanlığı yapmış adaylar cevabını aldık ama burada da bir tutarsızlık var. Diğer en azından merkez ilçe belediye başkanları davet edilmemiştir. Bir başka yöneticiye ulaştığımızda, bizler bu organizasyonu düzenlemeye başladığımızda sizlerin adayı belli değildi cevabını aldık fakat burada da bir tutarsızlık olduğunu bildirdik ve bildiriyoruz. Tüm adaylar resmi olarak 19 Şubat 2019 tarihinde belirlendi. Vatan Partisi de bu tarihten önce ve ilk olarak Adana’da Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayını Yüksek Seçim Kuruluna bildiren partidir. Her şekilde savunmada bir tutarsızlık görülmektedir.” diye konuştu.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.