TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı çiftçilerin umudu olacağız

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adanalı çiftçilerin umudu olacağız

ADANA(İLKHABER)-İyi Parti Adana Milletvekili İyi Parti TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Dt. Mehmet Metanet Çulhaoğlu, “İthal eden değil ihraç eden bir ülke olmamız için sürdürülebilir bir tarım politikasının uygulanmasını ve bunun içinde çiftçilerimizin yeterli olacak şekilde desteklenmesi şarttır” dedi. Çulhaoğlu TBMM verdiği soru önergesinde tarımsal destekleri sordu.

 

 

Çulhaoğlu’nun verdiği soru önergesi şöyle:

“Ülkemizde 5 milyon 577 bin kişiye tarım sektöründe istihdam sağlanmış olup, kırsal alanda 20 milyon insanımız geçimini tarım sektöründen sağlamaktadır.

Ak parti hükümetince 2018 yılında mazota yüzde 85, gübreye yüzde 120, tohuma yüzde 95, zirai ilaca yüzde 100, enerjiye yüzde 85 zamlardan sonra üretim yapamaz duruma gelen Adanalı narenciye çiftçilerimizle birlikte ülkemizdeki bütün tarım alanlarında üretim yapan tüm çiftçilerimizin mağduriyetlerini önlemek için sürdürülebilir bir tarım politikası uygulanması gerekmektedir. İthal edilecek tarımsal ürünlerin gümrük vergilerini düşürerek yada sıfırlayarak alınacak önlemler ancak geçici çözüm olup, üretim yapan çiftçimizi perişan etmekten başka bir işe yaramayacaktır.

İthal eden değil, ihracat yapan bir ülke olmamız için; sürdürülebilir bir tarım politikasının uygulanması ve bunun içinde çiftçilerimizin yeterli olacak şekilde desteklenmesi şarttır.

            Bu sebeple  2019 yılı tarımsal destekleme kararnamesi ekim dönemi yaklaşmasına rağmen halen açıklanmamıştır. Ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?

 2019 yılı tarımsal desteklerin ödeme takvimini de bu kararnameyle birlikte açıklamayı düşünüyor musunuz?

 2019 yılı tarımsal destekleme kararnamesinde çiftçilerimizin tüm stopaj ve banka kesintilerinden muaf olması için bir çalışmanız var mı?”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.