TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millet İttifakı’nın Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Akay, TÜED Adana Şubesi’nde projelerini anlattı, soruları yanıtladı

31 Mart Yerel Seçimler’e Seyhan Belediye Başkan adayı olarak giren Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Akif Kemal Akay, seçim çalışmalarını Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret ederek sürdürdü. İstekleri dinleyen Akay, emeklilerin yanında olduğunu belirtti. Bir emeklinin “Size nasıl ulaşacağız?” sorusuyla karşılaşan Akay, kendisine oy versin vermesin herkesin rahatlıkla ulaşacağını ve sorunlarını aktaracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2019 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Millet İttifakı’nın Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Akay, TÜED Adana Şubesi’nde projelerini anlattı, soruları yanıtladı

Veysi ULUDAĞ

ADANA(İLKHABER)- Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partili(CHP) Seyhan İlçe Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, ulaşılamaz başkan olmayacağını belirterek,.” Bana herkes ulaşacak. Bana ister oy versin, isterse vermesin. Ama herkes ulaşacak ve sorunlarını iletebilecek.”dedi.

31 Mart tarihinde yapılacak Yerel Seçimler’e sayılı günler kalırken, başkan adaylarının da seçim çamlışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda seçim çalışmalarını hız kesmeden, yükselen bir ivmeyle sürdüren Millet İttifakı’nın ortak adayı Akif Kemal Akay, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi’ni ziyaret ederek, projelerini anlattı, emeklilerin taleplerini dinledi.

TÜED Adana Şubesi Başkanı Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri ve emekli üyeler tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Akay, sosyal belediyeciliğe çok önem verdiğini ifade etti.

TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, dernek olarak isteklerini Akay’a aktardı. İyiyürek, taleplerini şöyle sıraladı:

“1- Emikle ve dul yetimlere TOKİ gibi konut yaptırmak ve ucuz taksitlerle dağıtım yapmak.

2- Emeklilere ek gelir sağlayacak projeler sağlanmalı, yani iş imkanı sunulmalı.

3- Kooperatifçilik teşvik edilmeli, emeklilerin ucuzluktan faydalanmalarını sağlamak.

4- Yaşlı emeklilere toplumun duyarlılığı ile ilgili günler tertiplenmeli.

5- Yaşlılara ve emeklilere sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler organiza etmek için emekli evleri yapımı.

6- Emeklilerin öğrenim gören çocuklarına burs temini.

7- Yaşlı bakım elemanları yetiştirilmeli ve bunların yerel yönetimlerde istihdam edilmeli.

8- Emeklilerin örgütlenebilmesi için emekli derneklerine sahip çıkılması. Lokal ve düğün salonu için uygun bir yer tahsis edilmesi. “

“SOSYAL BELEDİYECİLİK

ÖNCELİĞİMİZDİR”

Başkan İyiyürek’in taleplerini dinleyen Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Akay,  emeklilerin Türkiye’nin büyümesine katkı ve zenginlik kattığını ancak buna karşın yoksulluk sınırının altında yaşandığını ifade ederek, şöyle dedi:

“Bu nedenle biz sosyal belediyeciliğe çcok önem vereceğiz. Üretimi artıracak, küçük ölçekli işler yaparak bu alanda istihdam yaratacağız.Üretimi artıracak projeleri hayata geçireceğiz. Üretim için kooperatifler kuracağız ve buna bağlı olarak da tüketim kooperatifi kuracağız. Ucuz malların teminini sağlayacağız. Her mahallede sosyal alanlar oluşturup dinlenme merkezleri açacağız ve yaşam kalitesinin yükselteceğiz. 65 yaşını geçmiş yalnız yaşayan ve ihtiyacı olan kişelerin ister kadın, ister erkek olsun evlerine 2 öğün yemek ulaştıracağız. Ayrıca maddi gücü v e fiziksel gücü olmayanların çamaşırlarını da belediye olarak yıkayacağız. Biz, her derneğe olduğu gibi emekli derneklerine de sahip çıkacağız ve dernek olarak gelen taleplerin yapılması için elimizden gelen tüm çabayı seferber edeceğiz.

Huzurevi tarzında bir merkezi hayata geçireceğiz. Belli yaşa gelmiş kişilerin bakımını da üstleneceğiz.

Bizim ayrıca Alzheimer(alzaymır) hastalığına yakalanmış kişilerin bakımı için de bir yer araştırıyoruz. Bu hastalık zor bir hastalık. Burada hasta yakınlarının da özel olarak eğitime tabi tutacağız.”

“BANA HERKES ULAŞACAK”

Akay, sözlerini tamamladıktan sonra, TÜED Adana Şubesi üyesi bir emeklinin,” Başkanım size ulaşmak istiyoruz ama, ulalıyoruz. Siz yarın başkan olsanız, size nasıl ulaşacağız?” şeklindeki bir sorusu üzerine gülemseyerek şu yanıtı verdi:

 

“Şu anda ulaşmak zordur. Çünkü sabah saat 8’den gece yarısına kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim büroma dahi gidemiyorum. Ama başkan seçildiğim taktirde bana ulaşabilirsiniz. Bana ister oy versin, isterse oy vermesin. Ama her vatandaş bize ulaşacak ve sorunlarını aktaracak.”

Akay, daha sonra TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek ve yönetim kurulu üyeleri tarafından sevgi ve saygıyla uğurlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.