TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyası ekonomide yeni reformlar bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İş dünyası ekonomide  yeni reformlar bekliyor

ADANA (İLKHABER) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, ekonomide bahar havası yaşanması için seçim sonrasının gündeminin reformlar olması gerektiğini vurguladı.

 

REFORMLARA AĞIRLIK VERİLMELİ
Açıklanan büyüme rakamlarını değerlendiren Sönmez, 2018’deki yüzde 2.6’lık büyüme ve son çeyrekteki yüzde 3’lük daralmanın, iş dünyası açısından şaşırtıcı olmadığını kaydetti. 2018 yılı Temmuz-Ağustos aylarında yaşanan finansal dalgalanmanın, ikinci yarıdan sonra reel sektör üzerinde yarattığı baskıyı, iş insanları olarak yakından yaşadıklarının dile getiren Sönmez, ekonomide yeniden bahar havası yaşanması için 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, hemen 1 Nisan sabahından başlamak üzere, yapısal ve ekonomik reformlara ağırlık verilmesinin önemine işaret etti.
TÜRKONFED’İN VERİLERİ TÜİK’LE ÖRTÜŞÜYOR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme verilerini değerlendiren Sönmez, rakamların, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından, acil olarak yapısal ve ekonomik reformlara odaklanılması gerekliliğini ortaya koyduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin 4. çeyrek büyüme verilerinin iş dünyası açısından şaşırtıcı olmadığını ifade eden Sönmez, yüzde 2-4 arasında bir daralma beklendiğini, gelen rakamın yüzde 3 daralma yönünde olduğunu hatırlattı.  2018 yılı Temmuz-Ağustos aylarında yaşanan finansal dalgalanmanın, ikinci yarıdan sonra reel sektör üzerinde yarattığı baskıyı iş insanları olarak yakından yaşadıklarını anlatan Sönmez, TÜRKONFED’in Şubat ayında yayımladığı TÜRKONFED Ekonomik Beklenti Anketi sonuçlarının, TÜİK tarafından açıklanan büyüme verileri ile örtüştüğünü söyledi.
DEMOKRATİK REFORMLAR DA ÖNEMLİ
Son 20 yılda hizmetler ve inşaat sektörü odaklı bir büyüme gerçekleştiğini, bu büyümenin sürdürülebilir olamayacağını kaydeden Sönmez, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için katma değerli üretim ve katma değerli ihracatı teşvik edecek sanayi odaklı, kalkınma odaklı bir ekonomik modele geçmesi gerektiğini belirtti. Sönmez, ekonomide yeniden bahar havası yaşanabilmesi için seçimlerin hemen ardından yapısal ve ekonomik reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini, yanı sıra hayata geçirilecek demokratik reformların gücüyle Türkiye’nin ekonomide yeni ve olumlu bir sürece girebileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.