TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözlü’den Adana Rehberler Odası’na yer tahsis sözü

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sözlü’den Adana Rehberler Odası’na yer tahsis sözü

Rukiye Uyanık

ADANA(İLKHABER) – Turist rehberlerinin Adana’nın tanıtımı için önemli olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Turist rehberleri kentimizin tanıtımı için kritik bir konumda yer alıyor. Yer sıkıntısı yaşayan rehberlerimize tarihi Tepebağ evlerinin restorasyonundan sonra bir evi tahsis edebiliriz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nı ziyaret etti. Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kudret İdemci ve üyeler, oda olarak yer sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kudret İdemci ve üyelerini dinleyen Sözlü Adana’nın ve bölgenin tanıtımı için rehberlerin oldukça önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Adana’nın tarihi mekanlarından olan Tepebağ’ın restorasyonuyla Adana’nın turistik açıdan değer kazanacağını dile getiren Sözlü “Adana’nın kültürünün devam edebilmesi için Tepebağ oldukça önemli bir yer, restorasyonuyla beraber Adana turizmin göz bebeği haline gelecek” dedi.

Adana Büyükşehir belediyesi olarak turizmcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarına değinen Sözlü, “Tarihi Tepebağ evlerinin restorasyonundan sonra bir evi size tahsis edebiliriz. Turist rehberleri Adana’nın tanıtımı için kritik bir konumda ve onların bir araya gelebileceği, istişare edebilecekleri bir mekanın olması oldukça önemlidir” diye konuştu.

Adana’da yazın faaliyette olan gondolların turlarda oldukça ilgi gördüğünü belirten rehberler Sözlü’den ayrıca Seyhan Nehri’nde hizmet veren ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gondolların sayısının artırılması talebinde bulundular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de rehberlerin taleplerinin dikkate alınacağını ve gondol sayılarının iki katına çıkabileceğini belirtti.

Ziyaret hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.