TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana yeşile bürünecek

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2019 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana yeşile bürünecek

Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-Seyhan Belediyesi tarafından yapımı ve restorasyonları tamamlanan 4 projenin açılışı yapıldı. Açılışlarda birde Adana’nın en büyük yeşil alanı olacak Yeşil Vadi’nin yapımının devam ettiği açıklandı.

 

Adana’nın Seyhan İlçesi’nde bulunan, yapımı ve restorasyonunu gerçekleştirilen Musa Balı Konağı, Yazarlarevi, Ahmet Kalfa Sokak ve KUDEB'in açılışlarını Seyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay’ın katılımıyla yapıldı.

 

KADINLAR SABIRSIZDI

Bu açılışların içerisinde kadınların aylardan beri sabırsızlıkla açılmasını bekledikleri Çakmak Caddesi’nde bulunan Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’nın açılışı yapıldı. Kadınlar bu açılışa yoğun ilgi gösterdi. Açılış öncesi çalan müzik eşliğinde kadınlar halaylar çekip oyunlar oynadı. Başkan Karalar ve Akif Kemal Akay buranın açılışını da birlikte gerçekleştirdi. Bu alanı 2 milyon Lira civarında bir rakama mal ettiklerini belirtti.

 

15 PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK

17 Projelerinden 15’ini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Karalar, “Biz göreve geldiğimizde 17 projemiz olduğunu söyledik 15 adetini gerçekleştirdik. 2 tanesine başladık bitiremedik. Bir tanesi Yeşil Vadi bir tanesi de Kent Kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümde Barbaros’ta anlaşma sağlandı temeli atıldı ama krizden dolayı. Barbaros Şehit Duran çok geç onandı. Barbaros ve diğer 2 mahallenin kentsel dönüşümü ile bir Yeşil Vadiyi çıkartacağız. Merkez Park’tan çok daha uzun, çok daha büyük çok daha güzel bir alan olacak. Uçuktan bakıldığında Adana’da daha çok yeşil alan olduğu görülebilinecek.” diye konuştu.   

 

YERLERİMİZİ TESLİM ETTİK

Kadınların yerlerini geri alamayacakları konusunda telaşlarının olduğuna değinen Başkan Karalar, “Bitirdik ve kimin yeri varsa onundur dedik. 16 yerimiz vardı 16’sıda eski sahiplerine verildi. Biz 18 tane yaptık 2 tanesini de SEYMER’deki kardeşlerimize verdik. Gerçekten çok güzel bir sokak oldu. Hayırlı olsun. Bizim 10’un üzerinde vizyon projemiz var. bu sokak 2 Milyon Liraya mal oldu.” ifadelerini kullandı.

 

AFİŞLERİN SÖKÜLMESİ

Sökülen afişleri konusuna da değinen Karalar şunları söyledi;

 “Ağaçlara afiş asmayın. Bizim afişlerimiz rakiplerimiz tarafından kesilerek indirilebilir ama halkın gönlünden bizi indiremezler. Biz hiç bir zaman gerginlikten yana değiliz. Gençlik kollarımızdaki arkadaşlarımı topladım ve onlara da söyledim. Bir tek kişinin burnunun kanaması dahi bizi derinden üzer. Bu demokratik yarıştan biz Adana gibi kardeşlikten sevgiden yana olacağız. Bizleri gerginliğin içerisine çekmek isteyenler bunda başarılı olamayacak. Biz Adana’ya yakışır şekilde rakiplerimize her zaman kardeşçe yaklaşacağız.”

 

 MUSA BALI KONAĞI VE KUDEP BİNASI

 Musa Balı Konağı ve KUDEP binasının açılışı gerçekleştirildi.  Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış programında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar,  Adana’yı turizmde bir dünya markası yapmak, tarihi değerlere ve geleceğe aktarmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 5 yılda 12 tarihi binayı restore ettiklerine dikkat çeken Karalar, “Bunların hepsi Adana’nın geçmişini yansıtıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda Tepebağ kazılarını tamamlayıp tarihi gün yüzüne çıkaracağız. Yapacağımız çalışmalarla Adana’yı ciddi bir turizm kenti haline getireceğiz” dedi.

 

YAZARLAR EVİ

1900’lü yılların başlarında Osmanlı sivil mimari örnekleri ile yapılan tarihi bina restore edilerek Yazarlarevi olarak hizmete girdi. Yazarlarevi’nin açılışı da son olarak gerçekleştirildi.

 Törene katılan Yazarlarevi Derneği Başkanı Çetin Yiğenoğlu, Sarıyakup Mahallesi’ndeki tarihi binanın Yazarlarevi olarak sadece Adana’ya değil Mersin’den Antakya’ya kadar bütün Çukurova’ya hizmet edeceğini söyledi. Binanın kazanılmasında desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür eden Yiğenoğlu, “Yazarlarevi Çukurova’yı kucaklamayı amaçlayan bütünüyle Türkiye ve dünya sanatçılarını konuk etmeyi ve dolayısıyla Adana’nın Çukurova’nın bir kültür sanat merkezi olmasında duyulan eksikliği doldurmayı amaçlayan bir yapı olarak çalışacak. Sadece Adana’ya değil Mersin’den Hatay’a kadar Çukurova’ya kültür sanat hizmeti sunacak. Bu anlamda sanata ve sanatçıya destek veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı böyle önemli bir yapıyı Adana’ya kazandırdığı için kutluyoruz” dedi.

 

TARİHİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Karalar da, kültüre, tarihe ve sanata sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Adana bir kültür ve bir tarih kentidir. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda önceliğimiz, tarih, kültür ve turizm olacak. Tepebağ’dan başlayarak Adana’nın tüm tarihi değerlerine sahip çıkacağız ve onları yeniden yaşamın içine alacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.