TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu projelerle yeşil dostu yeterlilikler mesleki eğitimde kullanılacak

Avrupa Birliği Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklıklar kapsamında Adana İŞKUR İl Müdürlüğünce, Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının sağladığı hibe ile yürütülen Mesleki Eğitimde Çevreci Yeterlilikler projesinin üçüncü ortaklar arası toplantısı İtalya’nın Palermo kentinde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2019 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bu projelerle yeşil dostu yeterlilikler  mesleki eğitimde kullanılacak

ADANA(İLKHABER)-Avrupa Birliği Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklıklar kapsamında Adana İŞKUR İl Müdürlüğünce, Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının sağladığı hibe ile yürütülen Mesleki Eğitimde Çevreci Yeterlilikler projesinin üçüncü ortaklar arası  toplantısı İtalya’nın Palermo  kentinde  yapıldı. Toplantıya İtalya, İspanya, Türkiye, Romanya ve İngiltere’den ortaklar katılım sağladı. Mesleki eğitimde inşaat ve elektrik sektörlerinde çevreci yetkinliklerin artırılması konusunda tavsiye metni geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında  karşılaştırmalı raporlar hakkında detaylı görüşmeler gerçekleştirildi.

Ortak ülkelerde inşaat ve elektrik alanlarındaki mesleki eğitim içerikleri taranarak bu içeriklerde çevreyi korumaya dair eğitim içeriklerinin olup olmadığı belirlendi .Ortaklar bu derslerin içeriklerinde dersle ilgili olarak bulunması gereken çevreci konu içeriklerini de tavsiye ettiler. Söz konusu raporun geliştirilmesinde ortak ülkelerdeki mesleki eğitim sistemlerinin ve içerik geliştirme süreçlerinin tamamen farklı olması kaynaklı raporlama sorunları tespit edildi. Bu sorunları gidermek üzere karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi.  Toplantı sonunda uluslararası karşılaştırma raporuna temel teşkil edecek şekilde ulusal raporlar kabul edildi.

Toplantıda  ayrıca yaygınlaştırma stratejisi gözden geçirildi, projenin şimdiye kadarki faaliyetlerinin  değerlendirmesi yapıldı ve iç işleyişe yönelik olarak yapılmış anket sonuçları değerlendirildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.